Dollár
431,58 Ft
Euró
423,14 Ft
Font
482,17 Ft
Bitcoin
19,351 $

Mi történik a magyar idősotthonokkal, ha kialakul a védettség?

not image

A T-800-as

2021. február 24. - 01:19

Az idősotthonok kapcsán több kérdés is felvetődött az oltások beadását követően, amik főként a látogatásra irányulnak.

A szociális otthonok oltási akciója gyakorlatilag befejeződött. Azok, akik egyelőre nem igényelték az oltást, még mindig megvan erre a lehetőségük. Fontos kérdés, hogy mi történik abban az esetben, ha az otthonokban kialakul a védettség. Ebben az esetben újra látogathatóak lesznek az intézmények?

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

„Nyilvánvalóan ez a célunk, egy védett populáció létrehozása egy zárt közösségben nagyon fontos. A védőoltás elsősorban az egyéni védelmet szolgálja, azt akit beoltottunk, de természetesen a közösségre is hatással van.” – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki a Magyarországon detektált mutánsokról is beszélt.

„Minél többen oltakoznak a közösségben, annál szélesebb körű védettség alakul ki. Tehát nem marad fogékony ember a közösségben, aki még megbetegedhetne. Ezért is szorgalmazzuk azt, hogy ha lehetséges, teljes körűen éljenek az oltási lehetőséggel.”

„Igen, szeretnénk sokkal nagyobb fokú szabadságot adni, hiszen a védelem, az egyéni védelem, a közösség védelme ezt majd lehetővé fogja tenni.” – zárta le Müller.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.