Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,12 Ft
Euró
378,95 Ft
Font
442,13 Ft
Bitcoin
44,183 $

Mexikói elnök: Mexikó biztonságosabb, mint az Egyesült Államok

A mexikói elnök a lehető legrosszabb időpontban ejtett el egy olyan megjegyzést, miszerint Mexikó sokkal biztonságosabb, mint az Egyesült Államok.

Fotó: MTI/EPA-EFE/José Mendez
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNA jelentése szerint Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnök hétfőn kijelentette, országa biztonságosabb, mint az Egyesült Államok – tette e kijelentést úgy, hogy a hónap elején elraboltak négy amerikai állampolgárt Mexikóban, akik közül ketten életüket vesztették.

Az elnök egy sajtótájékoztatón jelentette ki: Soron kívül Orbán Viktor szakállal üzent Mikulás előtt, már készül (fotóval)

„Mexikó biztonságosabb, mint az Egyesült Államok. Nincs probléma a biztonságos utazással Mexikóban.”

Lopez Obrador szerint az amerikai turisták és az Egyesült Államokban élő mexikóiak „jól tájékozottak az ország biztonságáról”, ezzel utalva a Mexikóban tartózkodó amerikaiak számának közelmúltbeli növekedésére.

Érvelése szerint a mexikói bűnözéssel kapcsolatos kritikák valójában „a konzervatív amerikai politikusok Mexikó-ellenes kampányának részei”, akik meg akarják akadályozni az ország fejlődését.

Egy gyors kereséssel azonban az elnök kijelentése egy pillanat alatt megcáfolható: a Világbank által közzétett adatok szerint a gyilkosságok száma Mexikóban 2020-ban mintegy négyszer magasabb volt, mint az Egyesült Államokban.