Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Módosította az MLSZ a korábbi döntését Mészöly Géza eltiltásának ügyében

Az MLSZ végül úgy döntött, hogy enyhíti Mészöly Gáza, az Újpest edzőjének eltiltását, aki egy ideje nem ülhetett le a kispadra.

...svg content...Fotó: Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzésen a diósgyőri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Az Újpest nemrég hosszú idő után újra nyerni tudott hazai pályán, ami rendkívül fontos 3 pont volt. Nagy győzelmen van túl a csapat, de Mészöly Géza a korábbi eltiltása miatt azon a mérkőzésen sem lehetett ott a kispadon. Most azonban új ítélet született Mészöly ügyében, ami szerint enyhítettek a büntetésen.

Az m4sport.hu értesült arról, hogy az MLSZ fellebbviteli biztossága pénteken 1+2 hónapról 2+3 mérkőzésre mérsékelte az eltiltást. „Az Újpest labdaúrgócsapatának vezetőedzője első fokon egy plusz két hónapos eltiltást kapott a debütáló mérkőzése utáni sajtótájékoztatón tett „rasszista tartalmú nyilatkozatáért” – írja a cikkében az M4 Sport. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Eredetileg a három hónapos büntetéséből csak az elsőt kell letöltenie, miután fél évre felfüggesztették a második és harmadik hónap végrehajtását. Ez a két hónap csak akkor lép érvénybe, ha Mészöly újabb fegyelmi vétséget követ el. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke a határozatot követően azt mondta, ő is erősnek érezte a büntetést, ugyanakkor ez volt a legenyhébb szankció, amit kiszabhattak.

Pénteken a fellebbviteli bizottság mégis enyhítette az ítéletet, ami szerint az már öt tétmérkőzésre szól, amiből három felfüggesztve és 500 ezer forintos pénzbüntetés lett. Miután három mérkőzésen már túl van Mészöl Géza, az új határozat szerint pénteken a Puskás Akadémia ellen az NB1-es meccsen már ott lehet a kispadon.