Messi kapott egy nagyobb kritikát a közösségi médiában: mi történik?

not image

A T-800-as

2020.október.26 - 23:33

Egyre többen mutatnak rá arra, hogy Lionel Messi formája egészen más az El Classico mérkőzéseken, mióta Cristiando Ronaldo elhagyta a La Ligát.

Egyre többen mutatnak rá arra, hogy Lionel Messi formája egészen más az El Classico mérkőzéseken, mióta Cristiando Ronaldo elhagyta a La Ligát.

Éveken át nagy csata zajlott Messi és Ronaldo között. A két aranylabdás hatalmas harcot vívott egymással a La Ligában, és javarészt kettejük párbajáról szólt a bajnokság. A portugál csillag azonan sok kritikát kapott amiatt, hogy a nagy rangadóikon nem tud igazán sok gólt szerezni.

A Daily Star is beszámolt azokról a kritikákról, amik most Messit érik, miszerint azóta nem volt eredményes ezeken a nagy meccseken, hogy Ronaldo eligazolt a Juventushoz. A Seria A sztárja a Barcelona ellen a Camp Nou-ban 12 gólt lőtt a 9 szezonja során, amikor még a La Ligában kereste a kenyerét.

Messinek azonban még mindig csak 11 ilyen gólja van, ráadásul 17 idény alatt. Ugyanakkor az is tény, hogy az argentin többségében ekkor még nagyon fiatal volt, míg a riválisa komplett játékosként léphetett pályára.

Volt, aki megjegyezte, Ronaldo annyi gólt szerzett a Madrid elhagyása óta a Barcelona elleni rangadókon, mint Messi. Nem nehéz, mivel azóta az argentin nem talált be, ahogy legutóbb sem, ráadásul 3-1-re veszítettek a Zidane vezette alakulat ellen.

Jó hírek: a Barcelona hamarosan nézőket is fogadhat a Bajnokok Ligájában

A másik statisztika szerint Ronaldo ebben a szezonban 5 meccs alatt 5 gólt gyűjtött, addig Messi 8 meccsen hozott össze 3 találatot. Mindhárom ilyen gól 11-esből született. Ezzel együtt arról se feledkezzünk meg, hogy Ronaldo a koronavírus miatt már több mérkőzést is kihagyott, így az átlaga még jobb lehetne.