Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

Mentőautóban hozta világra második gyermekét a fiatal édesanya

Mindkettőjüket stabil állapotban szállították kórházba.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

„Az életmentők szakmai életében számtalan fontos mérföldkő van. Ezeknek egyike az első szülés levezetése is, ez a pillanat pedig tatabányai bajtársaink életében tegnap következett be. Ugyanis este kezdődtek fájásai annak a 39 hetes kismamának, akihez Kisbérre kérték a mentők gyors segítségét” – írja az Országos Mentőszolgálat a hivatalos közösségi médiás oldalán.

A Facebookon közzétett bejegyzésből kiderül, hogy a mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi egységet, akik perceken belül helyszínre is értek és megvizsgálták a kismamát. Ezt követően útnak indultak a kórházba, azonban az események hirtelen felgyorsultak. A mentő rögtön félreállt, a szakemberek pedig felkészültek a szülés levezetésére.

Az egység mindkét tagja először vezetett szülést, és pontos, szakszerű segítségnyújtásuk, biztató szavaik segítségével a fiatal édesanya mindössze néhány perc alatt világra hozta második gyermekét, a kis Hannát, aki rögtön fel is sírt. Majd rövidesen újabb mentőegység érkezett a helyszínre, az újszülött és az anyuka megvizsgálása után pedig mindkettőjüket stabil állapotban szállították kórházba.

„Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, a szülőknek és a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – fűzik hozzá a Facebook-posztban. A kommentelők szintén gratuláltak a mentősöknek, valamint jó egészséget kívántak a gyermeknek és családjának. Míg mások a fentihez hasonló történteket osztottak meg, hálájukat kifejezve a mentősöknek.