Óriási méhraj felbukkanása okozott pánikhangulatot egy iskolában

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. június 11. - 17:02

Méhek tízezrei gyűltek össze az ostorosi iskola közelében található fán, a gyerekek és a tanárok egyaránt megriadtak a rovaroktól.

Az RTL Klub Híradó riportjából kiderült, a fát az iskola vezetősége azonnal elkerítette, és értesítették az illetékes hatóságokat, akik a helyszínre kiérkezve megtették a szükséges intézkedéseket.

Az iskolához az Agria Speciális Mentőcsoport munkatársai és egy úgynevezett darázsvadász érkezett. Közös munkával, egy daruskocsi segítségével fogták be a méhrajt, majd megvárták, hogy a kint lévő példányok is visszaérkezzenek.

A méheket később elszállították és karanténba helyezték, mivel előfordulhat, hogy betegséget hordoznak, ezért csupán a szükséges egészségügyi vizsgálatokat követően engedhetik őket szabadon egy év múlva.

A darázsvadász szakember szerint ebben az időszakban zajlik a méhrajzás, így hasonló incidensek a jövőben is elég gyakran kialakulhatnak majd.

Ilyenkor értesíteni kell a méhészt, mert veszélyes is lehet, ha valaki allergiás a méhszúrásra, az állatok viszont csak akkor támadnak, ha megzavarják őket.