Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,41 Ft
Euró
394,09 Ft
Font
460,21 Ft
Bitcoin
62,175 $

Megvannak a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párharcai

Megismétlődik a 2018-as BL-döntő, ugyanis a Real Madrid a Liverpool kapta a legjobb nyolc között, miközben a tavalyi döntő is ismét lejátszásra kerül, ugyanis a Bayern München a Paris Saint-Germainnel fog találkozni.

Robert Lewandowski, a Bayern München játékosa (b) fejel a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének Bayern München-SS Lazio visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arenában 2021. március 17-én. MTI/EPA/Lukas Barth
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Már a sorsolást megelőzően is biztosra lehetett venni, hogy a négy párosítás rendkívül szoros párharcokat fog hozni. A legjobb nyolc mezőnyéből talán a legmeglepőbb névnek az FC Porto nevezhető, amely a Cristiano Ronaldóval felsorakozó Juventust búcsúztatta idegenbeli góljának köszönhetően.

A legjobb tizenhat összecsapásainak másik meglepetése volt az is, hogy az FC Barcelona már búcsúzott a legrangosabb kupasorozattól, ám azt tekintve, hogy az egyik potenciális esélyessel, a Paris Saint-Germainnel csaptak össze, némileg várható is volt. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

A helyzet érdekessége, hogy utoljára 2005-ben fordult elő az, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi nélkül rendezik meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőit, azóta legalább egyikük mindig bejutott csapatával.

A legjobb nyolc között már magyar érdekeltség sem lesz, ugyanis a Gulácsi Péterrel, Szoboszlai Dominikkal és Willi Orbánnal felálló RB Leipzig búcsúzott a tizenhat között a Liverpool ellen.

A legjobb nyolc mezőnye a szerdai nap folyamán alakult ki, ahova végül a Bayern München, a Chelsea, a Borussia Dortmund, a Liverpool, a Manchester City, a Paris Saint-Germain, az FC Porto és a Real Madrid jutott be.

Az első csapat a Manchester City volt, melyet kiválasztottak a sorsolás során, aki rögtön meg is kapta a Borussia Dortmundot ellenfélként, így kialakult az első párosítás: Manchester City – Borussia Dortmund.

Másodiknak a portugál FC Porto került sorra, amely végül egy régi riválist, a Chelsea-t kapták meg, így jött a második párosítás is: FC Porto – Chelsea.

A címvédő FC Bayern München következett, akire már szinte csak rangadó várhat, és ez nem is lett másképp, ugyanis a Paris Saint-Germaint kapták. A harmadik páros: Bayern München – Paris Saint-Germain.

Ez pedig azt jelentette, hogy a 2018-as Bajnokok Ligája döntő megismétlésre kerül a negyeddöntőben, ugyanis a negyedik párosítás a Real Madrid – Liverpool lett.

Most került meghatározásra az is, hogy az elődöntőben ki kivel fog találkozni, mely a döntő ágairól is dönt. Elsőként a 3-as számú negyeddöntőt húzta ki Hamit Altintop, amely majd az 1-es számú negyeddöntő győztesével fog találkozni a négy között.

Ez pedig azt jelenti, hogy a 2-es és a 4-es számú negyeddöntők győztesei fognak találkozni, így kialakult a legjobb nyolc mezőnye az ágakkal együtt:

  • Manchester City – Borussia Dortmund
  • Porto – Chelsea
  • Bayern München – Paris Saint-Germain
  • Real Madrid – Liverpool

Elődöntők pedig a következő módon néznek ki:

  • Manchester City/Borussia Dortmund – Bayern München/Paris Saint-Germain
  • Porto/Chelsea – Real Madrid/Liverpool

Izgalmas összecsapások várnak ránk tehát a negyeddöntőben, és az elődöntőre akár német és angol házirangadók is összejöhetnek a folytatásban.

Új LMBTQ-ellenes törvényt fogadtak el Ghánában

Hónapokig tartó vita után mégis elfogadták az erősen vitatott új törvényt.