Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,04 Ft
Euró
393,60 Ft
Font
458,38 Ft
Bitcoin
64,299 $

Kiderült mikor, és mennyi Pfizer-vakcina érkezik Magyarországra

Napról napra egyre több egészségügyi dolgozó kapja meg az első oltását, és hamarosan megkezdődhet a második adag beadása, ami után kialakulhat a teljes védettség.

Budapest, 2020. december 30. Koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinákat tartalmazó konténer, miután kipakolták egy repülőgépből a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2020. december 30-án. Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendő. Az oltóanyagokat tartalmazó konténert a repülőtérről egy raktárbázisra szállítják, ahol szortírozzák és továbbítják 21 oltópontra, több fővárosi és vidéki kórházba. MTI/Kovács Tamás
Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Napról napra egyre több egészségügyi dolgozó kapja meg az első oltását, és hamarosan megkezdődhet a második adag beadása, ami után kialakulhat a teljes védettség.

A hivatalos tájékoztatás szerint már legkevesebb 42 549 egészségügyi dolgozó kapta meg az első oltását a Pfizer vakcinájával. A következő héten megkezdődhetnek a második adagok beadásai is, mivel voltak, akik már karácsonykor átestek az első oltáson. Soron kívül Energiaitalt szállító kamion rohant egy turistabusznak az M1-esen

Kiderült, hogy jövő hét kedden, azaz január 12-én fut be a következő szállítmány a Pfizertől, mely 39 000 adagot jelent. Ez pedig lehetővé teszi azt is, hogy az idősotthonokban a hétvégén is gőzerővel folytassák az oltásokat.

Ahogyan Müller Cecília, országos tisztifőorvos is fogalmazott, arra törekednek, hogy minél hamarabb be tudják adni ezeket az oltásokat ezeknek a csoportoknak és felhasználják az összes szabad vakcinát, hiszen kedden jön az új szállítmány.

Hétvégén is oltani fogják az idősotthonokban lévőket, nagyon sokan mondtak igent

A Moderna is szállítani fog, egyelőre csak kisebb mennyiségben, de talán már a jövő héten. Erről azonban egyelőre nem érkezett pontos időpont, addig a Pfizer továbbra is teljesíti a szerződésben foglaltakat.