Dollár
393,50 Ft
Euró
411,83 Ft
Font
477,36 Ft
Bitcoin
17,001 $

Megvan a Chelsea új edzője Lampard kirúgását követően

not image

A T-800-as

2021. január 26. - 19:47

A londoni klub nem sokkal azután jelentette be az új edző érkezését, hogy Frank Lampardot menesztették.

A legendás játékos mindössze másfél évet kapott a Chelsea kispadján, aki arra panaszkodott, hogy túl hamar bocsátották el. A londoniak nehéz és fájdalmas döntést hoztak, de most egy sokkal tapasztaltabb szakemberre van szükségük.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

A vártnak megfelelően Thomas Tuchel lett a befutó, akit nemrég a PSG-től rúgtak ki, de sokáig nem maradt munka nélkül. Ezelőtt soha nem dolgozhatott a Premier League-ban, így mindenképpen egy érdekes kihívás várhat rá.

A fracia együttest két és fél év után hagyta el, miközben a Bajnokok Ligája döntőjébe is bejutottak, de a Bayern München jobbnak bizonyult. Ezt megelőzően hét idényt húzott le a Bundesligában, először a Mainznál, akiket az Európa Ligába vezetett, majd a Dortmunddal is volt egy sikeres időszaka, akikkel három német kupát is nyert.

A Chelsea-nél két játékos is lesz, akiket jól ismer Christian Pulisic és Thiago Silva személyében. Mindössze 18 hónapra írt alá, de a kontraktusa tartalmaz egy opciót a hosszabbításra. A tapasztalt edző hálás a lehetőségért, és már alig várja, hogy találkozzon a csapattal, valamint a világ legizgalmasabb bajnokságában dolgozhasson.

Puyol bemutatta a Barcelona különleges mezét az El Clasicóra

„Hálás vagyok azért, hogy a Chelsea családjának tagja lehetek.” Tuchel ma kezdi meg a munkát egy esti edzéssel, és holnap debütál a PL-ben a Wolves ellen, ami nem lesz egy könnyű mérkőzés.

A Chelsea pillanatnyilag csak a 9. helyen áll 29 ponttal, míg a Wolverhampton a 14. 19 egységgel a neve mellett, de egy igen kellemetlen ellenfélről van szó, akik bármikor képesek meglepetést okozni. A mérkőzést a Chelsea otthonában rendezik meg szerda kora este.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.