Clouds
21 Budapest
Dollár
355,74 Ft
Euró
387,18 Ft
Font
437,27 Ft
Bitcoin
27,390 $

Megtalálták a Mexikóban elrabolt amerikaiakat, ketten életüket vesztették

Fotó: illusztráció | MTI/EPA/Miguel Victoria
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Mind a négy amerikai állampolgárt megtalálták, két áldozaton már nem lehetett segíteni.

Mint arról beszámoltunk, múlt héten négy amerikait raboltak el a mexikói Matamoros határvárosából. Helyi jelentések szerint három férfit és egy nőt vittek el az elkövetők, az incidensről pedig Joe Biden amerikai elnököt is tájékoztatták.

Habár a Fehér Ház nem adott ki bővebb információkat az ügy kapcsán, annyit közöltek, hogy minden konzuli segítséget megadnak annak érdekében, hogy az áldozatok minél hamarabb előkerüljenek.

Egyikük megsérült, negyedik társuk épségben átvészelte a rablást

A mexikói hatóságok az FBI-jal együttműködve fogtak neki az ügy felgöngyölítésének, amit tovább bonyolított, hogy az emberrablás helyszínén egy rivális bandák közötti lövöldözésre is sor került.

Arról azonban egyelőre nem lehet többet tudni, hogy a két esetnek volt-e köze egymáshoz. Az ugyanakkor kiderült, hogy az elrabolt nő egy műtétre érkezett Mexikóba – a korábbi információk szerint gyógyszerekért lépték át a határt az áldozatok.

Megtalálásuk körülményeiről nem számoltak be a hatóságok, jelenleg annyit tudni, hogy ketten életüket vesztették, az egyik áldozat pedig megsérült. Negyedik társuk épségben került elő – írja a New York Post.