Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Rosszkor lehettek rossz helyen a Mexikóban elrabolt amerikaiak

Fotó: illusztráció | MTI/EPA/Miguel Victoria
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

Gyógyszert akartak venni, össztűzbe kerültek, végül pedig elrabolták őket.

A Texasból érkező négy amerikai állampolgár gyógyszereket vett volna Mexikóban, azonban fényes nappal egy lövöldözés kellős közepébe keveredtek, melyben egy mexikói állampolgár életét vesztette.

Soron kívül Nashville-i lövöldözés: három 9 éves diákot ölt meg a kegyetlen támadó

Mint kiderült, Matamoros határvárosában, két rivális csoport csapott össze, közülük többeket is őrizetbe vettek a mexikói hatóságok, akik az FBI-jal együttműködve keresik az elrabolt amerikaiakat – írja a New York Post.

Az amerikai elnököt is tájékoztatták

A támadás és az emberrablás egyik szemtanúja elmondta, hogy három férfit és egy nőt vittek el az elkövetők, akik egy furgonnal érkeztek. Az egyelőre nem világos, hogy az összecsapásnak és a rablásnak van-e közük egymáshoz.

Joe Biden amerikai elnököt tájékoztatták a kialakult helyzetről – közölte hétfőn Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára, de az ügy kapcsán további kérdésekre nem kívánt válaszolni, azt viszont megerősítette, hogy minden konzuli segítséget megadnak.

Az FBI 50 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki bármilyen használható információval segíti az elrabolt személyek felkutatását. A hatóságok ugyanakkor az áldozatok személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.