Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
58,089 $

Véget ér egy korszak, megszűnik a kötelező akciózás a boltokban

Napokon belül véget ér a kötelező akciózás időszaka a boltokban, miután az inflációt sikerült normális szintre szorítani.

...svg content...Fotó: A 2023. június 1-jétől életbe lépő kötelező akciózást ismertető tábla (b) a budapesti Corvin Bevásárlóközpontban lévő CBA üzletben 2023. június 1-jén. Ezen a napon elindult a kötelező akciózás a kereskedelmi üzletekben a háborús és szankciós áremelkedés miatt megnövekedett élelmiszerárak visszaszorítására. Ez egy újabb kormányzati intézkedés a magyar családok és nyugdíjasok védelmére. Az élelmiszerüzletekben 20 termékkategóriában számíthatnak a vásárlók árleszállításokra. Valamennyi kijelölt termékkategóriából egy-egy szabadon választott terméket szükséges a kötelező akciózást megelőző 30 napban alkalmazott legalacsonyabb árnál legalább 10 százalékkal kedvezőbb áron értékesíteni. MTI/Hegedüs Róbert
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A kormány mindent megtett, amit csak lehetett, hogy az inflációt padlóra küldje. Ennek egyik fegyvere volt a kötelező akciózás a boltokban, ami működött is, és közben folyamatosan felügyelték az élelmiszereket áruló komplexumokat, hogy betartják-e a szabályokat.

A HVG azt írja, ennek most vége, ugyanis július első napjától megszűnik a kötelező akciózás, amiről a Nemzetgazdasági Minisztérium számolt be kedd reggel. Döntésüket azzal indokolták, hogy az Orbán Viktor vezette kormány leszorította az inflációt. Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Egy éven át élhettünk együtt a kötelező akciókkal, napokon belül azonban minden visszatérhet a normál kerékvágásba, ami új lehetőségeket kínálhat a boltok számára. Tavaly július 1-jén vezették be a kötelező akciókat, amit pár hónappal később, novemberben meghosszabbítottak. A döntés értelmében nem lesz több hosszabbítás.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.