Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Meghan Thee Stallion százezer dollárt adományozott a Breonna Taylor Alapítványnak

Fotó: Megan Thee Stallion/Instagram
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Meghan Thee Stallion és a Fashion Nova együttműködésével 100 ezer dollárt adományoztak a Breonna Taylor Alapítványnak a nő halálának első évfordulóján.

A rapper az Instagramon jelentette be a kezdeményezést, ahol azt írja, hogy az alapítvány küldetése a gazdasági, társadalmi és faji igazság elérése a rendőrségi reformok segítségével – írja a CNN.

Soron kívül Nem kell aggódni, a következő napokban sem lesz hiány tojásból

Egy évvel ezelőtt Breonna Taylor családját és barátait tragikus körülmények között fosztották meg Breonnától. A neve továbbra is a változás katalizátora és egy hatalmas erejű emlékeztető arról, hogy még mindig nem történt meg az igazságszolgáltalás az ügyben. A Fashion Novával együtt büszkén adunk át 100.000 dollárt a Breonna Taylor Alapítványnak, amelyet Tamika Taylor hozott létre lánya emlékére

– írja bejegyzésében.

Taylor 26 éves volt, amikor lelőtték egy botrányos és elhibázott rendőrségi rajtaütés során a saját lakásában 2020. március 13-án.

Halálának körülményei szerte az Egyesült Államokban tüntetéshullámokhoz vezettek –  demonstrálók a Breonna Taylor halálában közrejátszó rendőrök felelősségre vonását követelik, ügye a szélesebb, faji alapú igazságtalanságok ellen létrejövő mozgalom részévé vált, amely George Floyd ügyével kezdett fokozódni