Dollár
429,48 Ft
Euró
415,31 Ft
Font
464,44 Ft
Bitcoin
19,423 $

Lelőttek egy embert a texasi Black Lives Matter tüntetésen

not image

Kulcsár Péter

2020. július 27. - 13:25

A Texas fővárosában, Austinban tartott demonstráción életét vesztette egy résztvevő, miután valaki tüzet nyitott a tüntetőkre.

A Texas fővárosában, Austinban tartott demonstráción életét vesztette egy résztvevő, miután valaki tüzet nyitott a tüntetőkre.

Soron kívül 17-en vesztették életüket egy étteremben kitört tűz miatt Északkelet-Kínában

Az eseményről készült élő Facebook közvetítésben hallani lehetett, ahogyan a nagyjából száz fős tömeg közelében eldördült egy fegyver. Természetesen a helyi rendőrség és a mentősök azonnal a helyszínre érkeztek, a Twitteren ezután bejelentették, hogy sajnos egy személy belehalt a lövöldözésbe.

Szemtanúk elmondása szerint az elkövető egy puskával pontosan rácélozhatott áldozatára, akit autójában ért a golyó. A tettest a hatóságok letartóztatták, és emberölés vádjával hamarosan bíróság elé állíthatják.

A rendőrségi brutalitások és rasszizmus elleni tüntetések az egész világon felélénkültek George Floyd májusi halála után, amikor egy felügyelő a férfire térdelve megfojtotta őt igazoltatáskor.

Nemcsak Texasban, hanem Kentuckyban, Louisville városában is demonstráló, afroamerikai tömegek gyűltek össze. Szándékukat agresszivitásnak ítélhették meg, ugyanis mindegyiküknél félautomata géppisztoly és vadászpuska volt, valamint fekete katonai öltözéket és pajzsot viseltek magukon. Az ellentüntetők és köztük rendőrségi sorfallal próbáltak megőrizni a nyugalmat.

Louisville-ben Breonna Taylor halála miatt demonstráltak, akit még márciusban lőtt agyon ártatlanul a rendőrség három alkalmazottja, miközben rátörték az ajtót a saját lakásában. Azóta egyik rendőrtiszt ellen sem emeltek vádat, az ügy pedig érthető módon komoly sajtóvisszhangot kapott.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/koronavirus-joval-sulyosabb-lehet-a-spanyol-helyzet-mint-azt-az-adatok-mutatjak/

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.