Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,84 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
467,66 Ft
Bitcoin
64,251 $

Meggyilkolt egy hatéves kisfiút egy 13 éves diák

Komoly felháborodást váltott ki az eset Kínában, egyesek azt követelik, hogy állítsák vissza az országban a fiatalkorúakra is kiszabható életfogytiglanig tartó börtönbüntetést.

...svg content...Fotó: Pixabay
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A 6 éves Vangnak február 17-én veszett nyoma a Sanhszi tartományban található Mienhszien város egyik körzetében. A térfigyelő kamerák által rögzített felvételek alapján egy helyi bevásárlóközpontnál tartózkodott utoljára délután 6:30 körül, később azonban már nem látták.

A rendőrség a szülőkkel együtt intenzív nyomozásba kezdett, és majdnem 15 nap keresés után március 4-én megtalálták a kisfiú holttestét az egyik szomszédjuknál, Jang családnál – olvasható a South China Morning Post tudósításában. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Vang édesapja elmondása szerint fiát brutális kegyetlenséggel végezték ki, amelyekre a testén látható sérülések és mély sebek utaltak. A hatóságok vizsgálata alapján kiderült, hogy Jangék 13 éves gyereke Vangot február 17-én csalogatta el a házba, amikor szülei nem voltak otthon, majd embertelen módon meggyilkolta.

Vangék nem ismerték Jangot, csupán azt tudták a tinédzserről, hogy nagyszüleivel él egy lakásban. A 13 éves elkövetőt a rendőrség március 4-én tartóztatta le, azóta azonban nem tudni, mi történt a fiatallal, mivel hivatalos közleményt egyelőre nem adtak ki az ügy kapcsán.

Kínában korábban már történt hasonló eset, 2019 októberében egy 13 éves daliani fiút bűnösnek találtak egy 10 éves kislány megöléséért, tettéért viszont mindössze három évig tartó korrekciós oktatást kapott, így lényegében szabadlábon maradt.

Decemberben 14-ről 12 évre csökkentették Kínában a büntethető korhatárt, miután az előző években elszaporodtak a kiskorúak által elkövetett bűncselekmények a távol-keleti ország főként elmaradottabb régióiban.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Gyengüléssel kezdte a napot a forint csütörtökön

Nem kezdte jól a napot a forint, ami összességében gyengült a főbb devizákkal szemben.