Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Öt nap alatt két gyerekgyilkosság feltárása borzolja a kedélyeket Ohióban

Külföld
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Két gyermek tűnt el Ohio államban, majd mindkettejük halálára fény derült öt napon belül két egymáshoz közeli kisvárosban.

Az AP beszámolója szerint a gyermekeket ugyanarról a hídról dobták egy folyóba, egyelőre egyikük holttestét sem találták meg. A két eset összekötötte két, egymástól kb. 60 kilométerre lévő helység közösségét.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

„Már amúgy is annyi mindenen mentünk keresztül a járvány miatt, amúgy is annyi fájdalom és szenvedés ért minket. Az emberek összességében nagyon le vannak törve miattuk, mindenkinek a hátán felállt a szőr.” – mondta Kevin Aldridge tiszteletes, aki Middletownban nőtt fel, de Cincinnatiben vezet miséket.

Az előbbi városban egy hatéves, az utóbbiban egy hároméves gyermeket öltek meg az elmúlt hetekben. A hatéves James Hutchinsont édesanyja, Brittany Gosney vitte ki a vadonba két testvérével azzal a céllal, hogy ott hagyja őket, azonban a kisfiú vissza akart szállni az autóba. Anyja gázt adott, James ekkor szenvedett halálos sérüléseket.

Az anyát letartóztatták barátjával együtt. Tettét elismerte, elmondása szerint azért vitte ki a gyerekeket az erdőbe, mert új párja „meg akart szabadulni tőlük.” A család lakásához lufikból, mécsesekből, játékokból és levelekből építettek emlékhelyet Middletown lakói.

A közeli Cincinnatiben mindeközben a 21 éves Desean Brownt állították elő többek között Nyteisha Lattimore és fia, Nylo meggyilkolása miatt. A hatóságok szerint a gyermek még élt, amikor decemberben anyja leszúrása után a folyóba dobták.

Aldridge szerint a két, földrajzilag közel álló város közösségét nem csak feldühítette és elszomorította, ami történt, hanem arról is kérdéseket vet fel, mit lehet tenni a veszélyes környezetben élő gyermekekkel.

A két városban közös virrasztásokat tartottak a két gyermek lelki üdvéért.