Clouds
21 Budapest
Dollár
344,29 Ft
Euró
368,81 Ft
Font
428,07 Ft
Bitcoin
25,657 $

Életfogytiglanit kaphat a mórhalmi testvérgyilkosság elkövetője

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Letartóztatásban maradhat az a férfi, aki tavaly januárban késszúrással végzett 18 éves öccsével, majd rágyújtotta a házat.

A vádirat szerint az ittas férfi tavaly január 4-én éjjel 2 óra körül felkereste az öccsét a korábbi közös családi házukban, Mórahalmon.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A testvérek vitatkozni kezdtek, majd a férfi egy késsel hátba szúrta öccsét, melynek következtében a testvére életveszélyes sérüléseket szenvedett. A férfi ezután az udvarról benzint hozott, amit szétlocsolt a házban és a melléképületben, majd meggyújtotta az üzemanyagot – írta az ugyeszseg.hu.

A férfi testvére a helyszínen életét vesztette, elszenesedett holttestét már csak a tűzoltók tudták kihozni az épületből.

A fiatal beismerte a bűnösségét az elfogása után. A törvényszék végzése ellen a férfi védője az elsőfokú bíróság indokait vitatva jelentett be fellebbezést a letartóztatás megszüntetése végett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú ügyészi átiratában kifejtette, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő így a férfi esetében fokozottan fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Egyetértettek a törvényszék azzal a megállapításával is, miszerint adatok merültek fel arra, hogy az épület felgyújtása nem csak az áldozat életének a kioltását, hanem a bizonyítékok eltüntetését is célozta. Mindezekre figyelemmel a fellebbviteli főügyészség az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítvány.