Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Megérkezett: itt a lista a 2023-as Oscar-díj jelöltjeiről

Fotó: Florian Zeller francia író, dramaturg és forgatókönyv író műholdas közvetítéssel jelentkezik be Párizsból a 93. alkalommal megrendezett Oscar-gálára, kezében a legjobb adaptált forgatókönyvnek járó Oscar-díjjal 2021. április 25-én. Florian Zeller Az apa (The Father) filmmel érdemelte ki az elismerést. MTI/EPA/Pool/Lewis Joly
Kult
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A díjátadó idén március 12-én kerül megrendezésre, egészen pontosan a Los Angeles-i Dolby Színházban, s a házigazda Jimmy Kimmel lesz.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, az idei Oscar-gála rendkívül izgalmasnak ígérkezik, ugyanis több neves alkotás száll majd versenybe az aranyszobrocskáért, mint például a Minden, mindenhol, mindenkor; az Elvis és a Top Gun: Maverick.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A díjátadó idén március 12-én kerül megrendezésre, egészen pontosan a Los Angeles-i Dolby Színházban, s a házigazda Jimmy Kimmel lesz, az ABC pedig élőben fogja közvetíteni az egész eseményt.

Nemrégiben pedig Riz Ahmed és Allison Williams színészek jelentették be az összes jelöltet, amely által kiderült, hogy legjobb film díjára az Avatar: A víz útja; a Minden, mindenhol, mindenkor; a Nyugaton a helyzet változatlan; A sziget szellemei; A szomorúság háromszöge; a Women Talking; a Tár; A Fabelman család; a Top Gun: Maverick és az Elvis című filmeket jelölték.

A legjobb rendező díjának jelöltjei Martin McDonagh (A sziget szellemei), Daniel Kwan és Daniel Scheinert (Minden, mindenhol, mindenkor), Steven Spielberg (A Fabelman család), Todd Field (Tár) és Ruben Östlund (A szomorúság háromszöge) – számolt be az Origo.

A legjobb színésznő Cate Blanchett (Tár), Ana de Armas (Szöszi), Andrea Riseborough (To Leslie), Michelle Williams (A Fabelman család) és Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor) közül kerül majd ki. Míg a legjobb színész díjára Colin Farrell-t (A sziget szellemei), Brendan Frasert (A bálna), Austin Butlert (Elvis), Paul Mescalt (Aftersun) és Bill Nighy-t (Living) jelölték.

Végül mellékszereplőként Angela Bassett, Hong Chau, Kerry Condon, Jamie Lee Curtis és Stephanie Hsu került be a hölgyek jelöltjei közé, s Brendan Gleeson, Barry Keoghan, Ke Huy Quan, Brian Tyree Henry és Judd Hirsch a férfiak közül.