Clouds
21 Budapest
Dollár
365,41 Ft
Euró
391,77 Ft
Font
439,87 Ft
Bitcoin
23,136 $

Hamarosan bejelentik a 2023-as Oscar-jelöléseket

Fotó: MTI/EPA/Mike Nelson
Kult
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 95. Oscar-díj jelöltjeit kedden fogják bejelenteni, az idei esemény pedig rendkívül izgalmasnak ígérkezik.

A CNBC jelentése szerint Riz Ahmed színész és producer, valamint Allison Williams színésznő egy két részre bontott, élő közvetítésben fogja bejelenteni az összes jelöltet, a bejelentéseket pedig a Filmakadémia közösségi média fiókjain és a szervezet honlapján is közvetítik.

Soron kívül A halottak száma 7000, a sérülteké 35000 fölé nőtt a hétfői földrengésben

A ceremónia idén március 12-én kerül megrendezésre, s igen izgalmas esemény elé nézünk, hiszen olyan alkotások szállnak versenybe az aranyszobrocskáért, mint a Minden, mindenhol, mindenkor; az Elvis; A Fabelman család; a Tár és a Top Gun: Maverick.

A legjobb színész és színésznő kategóriában pedig a legesélyesebbek a díjra: Michelle Yeoh (Minden, mindenhol, mindenkor) és Cate Blanchett (Tár) a legjobb színésznő, míg Austin Butler (Elvis), Brendan Fraser (A bálna) és Colin Farrell (The Banshees of Inisherin) a legjobb színész díjára esélyesek.

Steven Spielberg nagy eséllyel elnyeri a legjobb rendezőnek járó díjat A Fabelman családért, egy félig önéletrajzi ihletésű, saját gyermekkorának eseményein alapuló filmjéért. Todd Field a Tár című filjével került be az esélyesek közé, míg Daniel Kwan és Daniel Scheinert is valószínűleg bekerül a jelöltek közé a Minden, mindenhol, mindenkor című filmmel.

A 95. Oscar-gálát a Los Angeles-i Dolby Színházban rendezik meg, a házigazda pedig idén Jimmy Kimmel lesz, az ABC pedig élőben fogja közvetíteni az egész eseményt. Az idei ceremónia minden bizonnyal extra figyelmet kap, miután Will Smith a tavalyi show alatt felpofozta Chris Rockot. Remélhetőleg azonban az idei díjátadó minden botránytól mentes lesz, és ténylegesen az alkotásokra és a színészekre koncentrálnak majd.