Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,53 Ft
Euró
397,50 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
64,305 $

Megérkezett a magyar válogatott a németországi bázisára

A pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott hétfő este elfoglalta szállását a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik, a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevő magyar válogatott játékosa (j) érkezés után a csapat szálláshelyén a németországi Weiler-Simmerbergben 2024. június 10-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar nemzeti tizenegy kora délután indult útnak Telkiből, ám a budapesti felhőszakadás miatt egyórás késéssel tudott csak felszállni a csapatot szállító repülőgép. A játékosok végül az este folyamán landoltak a friedrichshafeni reptéren, ahonnan bő egyórás buszozás után érkeztek meg a kizárólag számukra lefoglalt szállodához.

A válogatottat lelkes fogadtatásban részesítették a helyiek, köztük a helyi sportklub fiatal növendékei, akik magyar zászlókat lengetve, „Ungarn” felkiáltásokkal köszöntötték a csapatot. A szurkolók között akadtak olyanok is, akik kifejezetten egyes játékosok, mint Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter vagy Dárdai Márton miatt látogattak ki dedikálás és fotó reményében. A fogadás részeként bajor népviseletbe öltözött négyfős együttes is játszott alpesi kürtön, írja az MTI.

Marco Rossi szövetségi kapitány elsőként hagyta el a buszt, őt Willi Orbán és Gulácsi Péter követték, akik rögtön a közönséghez siettek aláírást osztani és fotózkodni. A többi játékos is hasonlóan tett, mielőtt a szállodába vonult volna.

A 6500 fős község rendkívül büszke rá, hogy otthont adhat az Eb egyik résztvevőjének, a festői szépségű hegyek között fekvő települést magyar zászlókkal díszítették fel, a szálloda pedig ideális körülményeket kínál a csapat számára kiváló regenerációs lehetőségekkel, kulináris szolgáltatásokkal és a mindössze 600 méterre található edzőpályával.

A válogatott szerdán nyilvános edzést tart a helyi közönség számára, majd szombaton Kölnben megkezdi Eb-szereplését Svájc ellen. Ezt követően Stuttgartban mérkőzik meg előbb június 19-én a házigazda németekkel, majd négy nappal később a skótokkal.