Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Megelégelte a járványügyi korlátozásokat egy zalai szakács, aki rendőrök lelövésével fenyegetőzött

Fotó: Illusztráció: Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Miután a férfinak kilátástalanná vált a helyzete, azzal fenyegetőzött, hogy minden rendőrt és TEK-est le fog lőni a fegyverével.

Miután a férfinak kilátástalanná vált a helyzete, azzal fenyegetőzött, hogy minden rendőrt és TEK-est le fog lőni a fegyverével.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

A járványügyi korlátozásokat megelégelő, a koronavírus miatt Ausztriában állástalanná vált szakács ellen emeltek vádat Zalában, miután rendőrök és TEK-esek lelövésével fenyegetőzött – tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Pirger Csaba közölte: az 51 éves zalakarosi férfi Ausztriában dolgozott egy szálloda szakácsaként, de a vírushelyzetből fakadó korlátozó intézkedések miatt tavaly november óta nem tud dolgozni, ezért jövedelme nincs.

Az anyagi tartalékait felélő férfi a feszültséget nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztásával igyekszik oldani, amivel azonban “viselkedésszabályozása gyengül, aránytalan indulati reakciók keletkeznek nála” – fogalmazott a szóvivő.

A vádlott január 5-én hajnali fél háromkor telefonon hívta fel a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot azzal, hogy elege van a járványhelyzet miatti korlátozásokból, elfogyott a pénze, ezért ezután minden rendőrt és TEK-est le fog lőni a maroklőfegyverével.

Hatalmas légvédelmi bevásárlásra készül a magyar hadsereg

A bejelentés tartalma, annak veszélyes fenyegető jellege miatt a rendőrség azonnal intézkedett a férfi ellen, akinek nem volt fegyvertartási engedélye, ezért az eljárást lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt indították el.

A nyomozás során azonban kiderült, hogy a vádlottnak nincs lőfegyvere, a bejelentést ittasan, elkeseredettségében tette meg, ezért a gyanúsítást módosították. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség végül hatóság büntetőeljárás alapjául szolgáló félrevezetésének vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen.