Még több új játékbejelentést tehet a Microsoft 2021-ben

Microsoft
not image

Kulcsár Péter

2021.március.10 - 10:14

Az Xbox programmenedzsmentjének igazgatója, Jason Ronald az egyik podcastben arról beszélt, hogy megannyi újdonság érkezhet még Series X-re és Xbox One-ra, ugyanis elmondása szerint altatták a konkurenciát.

Ami az Xbox 2021-es felhozatalát illeti, lenne min javítaniuk a redmondiaknak, hiszen a next-gen konzol tavalyi rajtja után egyetlen exkluzív címmel sem sikerül előrukkolniuk, és kizárólag a Halo Infinte-ről lehet tudni, hogy valamikor idén jelenhet meg.

Az Iron Lords Podcast legutóbbi streamjében az Xbox egyik vezérét, Jason Ronaldot faggatták ki arról, milyen tervekkel vágnak neki az idei évnek. Amikor Ronaldot a Dolby Vision audiófunkciók beépítéséről kérdezték, rátértek arra is, hogy miként alkalmazhatják a megoldást az eddig még be sem jelentett játékok esetében.

“Rengeteg belsős információval rendelkezem, ezért rendkívül izgatott vagyok, mit hozhat számunkra ez az év. Egyáltalán nem hullott még le a lepel az összes game-ről, melyeket piacra tervezünk dobni” – jegyezte meg a szakember.

Ronald kijelentései sokunk számára meglepetésként hathatnak, hiszen a Halo Infinite-en kívül valójában semmilyen új cím érkezését nem vártuk 2021-ben, azonban a Bethesda Microsoft általi bekebelezésével elképzelhető, hogy a régóta fejlesztés alatt álló Starfield végül a gamerek kezébe kerülhet.

A legutóbbi szivárogtatások alapján sokan azt is biztosra veszik, hogy a Bethesda soron következő eseményén akár az Elden Rings-ről is megtudhatunk fontos részleteket, ám erre azért még ne vegyünk mérget.

Az Xbox másik fejese, Aaron Greenberg hovatovább határozottan cáfolta a híreszteléseket és szóbeszédeket, elmondása szerint ugyanis semmiféle online eventtel nem készülnek sem a Bethesdánál, sem a Microsoftnál, bár könnyen lehet, csak figyelemelterelésről van szó a menedzser részéről.