Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Még mindig több ezren vannak, akik nem kötik be a biztonsági övet

Fotó: Illusztráció: Pixabay
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az ORFK hivatalos tájékoztatása szerint több ezer vezetőnél tapasztalták a rendőrök, hogy vezetés közben nem használták a biztonsági övet a volán mögött ülők.

Egy hét alatt több ezer sofőrnél észlelték a rendőrök, hogy vezetés közben nem használta a biztonsági övet. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szerdán tette közzé honlapján a március 8. és 14. közötti, európai szintű fokozott ellenőrzésének mérlegét.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. évi ellenőrzési terve alapján az európai kampánya során ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizték a rendőrök.

A járművek ellenőrzése során a rendőrök 5514 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 4531 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 112 esetben nem használták, míg 14-en bukósisak nélkül motoroztak.

„Maffiamódszerekkel” fenyegetőzött a vírushelyzet miatt, fegyházbüntetést kér rá az ügyészség

Az ORFK arra kérte a közlekedésben részt vevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát. “Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják”! – fogalmaztak.