Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
365,01 Ft
Euró
394,75 Ft
Font
467,10 Ft
Bitcoin
68,242 $

Medián-felmérés: Magyar Péter listája már második Budapesten

Mint fogalmaztak, Magyar Péter valószínűleg megkerülhetetlen szereplője lesz a budapesti politikának.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Medián a hivatalos közösségi médiás oldalán azt írja, a legutóbbi felmérés szerint még mindig vannak nyitott kérdések a fővárosi közgyűlés összetételét illetően. A pártok erősorrendje nem sok kétséget hagy, de bizonytalan a bejutási küszöbön billegő Momentum jövője. De arra is fény derült: az biztos, hogy ha ez a mostani kutatási eredmény válna valósággá június 9-én, a Tisza Párt nélkül aligha lehetne többséget alkotni a közgyűlésben.

A Medián Facebook-oldalán megjelent posztban ugyanakkor kiemelték, két hét kampány nagyon sokat számít, ez a mostani pillanatkép semmiképp sem az előrejelzés igényével készült. Egyúttal hozzátették: az adatfelvétel május 23-25. között történt, az LMP megbízásából, a főváros szavazókorú népességét reprezentáló 1000 fős minta telefonos megkérdezésével. A biztos szavazóknál pedig jelenleg így fest a helyzet: Soron kívül Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

  • Fidesz–KDNP (Szentkirályi Alexandra) 29 százalék
  • Tisza Párt (Magyar Péter) 24 százalék
  • Párbeszéd–MSZP–DK (Karácsony Gergely) 20 százalék,
  • Civil egyesület–LMP (Vitézy Dávid) 11 százalék
  • MKKP (Baranyi Krisztina) 8 százalék
  • Momentum (Donáth Anna) 5 százélék
  • Mi Hazánk (Grundtner András) 3 százalék

Magyar Péter valószínűleg megkerülhetetlen szereplője lesz a budapesti politikának – teszik még hozzá a posztban. Korábban arról is beszámoltunk, hogy már karaktergyilkosságról beszél Dobrev Klára Magyar Péter politikája kapcsán: a DK vezetője szerint a politikus a Fideszt követi, csak Tisza Párt néven, amit nemcsak jobboldalinak tart, hanem egyúttal karaktergyilkosságot is lát a párt vezetőjétől.

Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy a Mi Hazánk politikusa halálosan megfenyegette Magyar Péter segítőjét. A rendőrség büntetőeljárást indított, az 59 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók. A civil aktivista szerint jó ideje őt próbálja beállítani a kormánypárti oldal Magyar külföldi finanszírozójaként, ám ez nem igaz. A párt pedig azt tudatta, hogy az említett személy „magánvéleményt fogalmazott meg, hirtelen felindulásból és meggondolatlanul”, illetve visszalépett a jelöltségtől.

Medgyessy szerint Magyar Pétertől már nem lesz elég az, amit eddig csinált Orbán Viktor ellen

Medgyessy Péter korábbi miniszterelnök szerint Magyar Péternek a Fidesz személyében egy nagyon nehéz és erős párttal kell szembenéznie a 2026-os választáson, ami egészen más kihívás, mint a baloldal.

Fotókon Szoboszlaiék nyilvános edzése az Európa-bajnokságról

Napok választják el a magyar válogatottat, hogy pályára lépjenek az Európa-bajnokságon, ami izgalmasnak ígérkezik.

Magyar Péter súlyos hibát követett el az ATV-s kisétálásával?

A Tisza Párt vezetője még mindig csak tanulja, milyen politikusnak lenni, és Medgyessy Péternek megvan a véleménye arról, amit az ATV-ben látott Magyar Pétertől.