Mbappé majdnem fele annyit keresne Madridban, mint Messi a PSG-nél

Fotó: Unsplash/Abigail Keenan
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 7. - 19:56

Ha a francia kitart a döntése mellett, és a Real Madridhoz szerződik, akkor azzal is számolnia kell, hogy kevesebb pénzt kap.

A Real Madridnál már elmúltak azok az idők, amikor a cserejátékosok több pénzt kaptak, mint mást top-klubokban a kezdők. A gazdasági válság csak rátett egy lapáttal, és Mbappéval sem tehetnek kivételt, aki továbbra sem hosszabbított Párizsban.

A legutóbb hírek szerint Messi szerződése sínen van, és már csak a bejelentés lehet hátra az aláírást követően. Ez pedig azt jelenti, hogy gyorsan eldőlt a Barcától távozó világsztár sorsa, és összeállhat a Messi-Neymar-Mbappé trió.

A PSG-nél azonban Mbappé hosszabbítása mindennél fontosabb, és lehetséges, hogy ezen a nyáron sem engedik el, amivel azt kockáztatják, hogy jövőre ingyen távozhat. Messi érkezése talán meggyőzhetné arról, hogy maradjon, különösen, ha megnyerik a Bajnokok Ligáját.

Madridban ezen a nyáron csak egy sztárt hajlandóak szerződtetni, és az Mbappé, körülbelül 150-180 millió eurójukba kerülne. A Defensa Central megtudta, hogy a francia fizetése távol lenne attól, mint amit Messi kereshet a PSG-nél.

A Chelsea Lukakura koncentrál, nem Messire

Évi 18-20 millió eurós fizetéssel csábítanák Madridba, ami szintén hatalmas összeg, ugyanakkor ugyanez Messi esetében 40 millió euró körül mozogna Párizsban. A két szerződés között csillagászati a különbség, és ha Mbappé így is aláír, akkor az pláne megerősíti, hogy nem gazdasági okokból választja a spanyol csapatot.

A francia gyerekkora óta szeretné a madridiak mezét viselni, Zidane és Ronaldo mindig is példaképei voltak, de eddig nem volt lehetősége arra, hogy Madridban futballozzon, bár sok esztendővel ezelőtt próbajátékon is járt a legendás alakulatnál.