Nem várt vita Mbappé és Giroud között az Eb-rajt előtt, Deschampsnak kellett közbelépnie

Fotó: Twitter/French Team
not image

Hujber Dávid

2021.június.10 - 09:20

Nem felhőtlen a kapcsolata a két csatárnak, aminek még nagyon megihatja a levét a nagy esélyesnek tartott francia válogatott.


Franciaország egyértelműen az egyik legnagyobb esélyese a közelgő Európa-bajnokságnak, elég csak ránéznünk a keretre. Hatalmas nevek alkotják a csapatot, bár láttunk már példát hasonlóra, és csúfos bukás lett a vége.

A spanyol AS beszámolója szerint alig egy nappal az Európa-bajnokság kezdete előtt a francia válogatottnál kisebb válság alakult ki az öltözőben, ami hatással lehet az esélyeikre a tornán. A L’Equipe’ információi szerint Giroud és Mbappé kaptak össze egymással a Bulgária elleni felkészülési mérkőzés után.

A Chelsea csatára a sajtótájékoztatón több utalást is tett, ami nagyon nem tetszett a PSG klasszisának. Leginkább ő volt érintett ebben, és Giroud arra kezdett el panaszkodni neki, hogy a második felében senki sem passzolt neki.

Sőt, még meg is jegyezte, hogy egyes játékosok jobban is végezhették volna a dolgukat, utalva ezzel a Mbappé által kihagyott lehetőségekre. A Chelsea játékosának kijelentései olyannyira nem tetszettek Mbappénak, hogy sajtótájékoztatót akart tartani annak érdekében, hogy a nyilvánosság előtt reagálhasson.

Deschamps megállította ebben, és arra kérte, hogy koncentráljon inkább a Németország elleni mérkőzésre, ami nagyon fontos lesz. A francia lap egy másik okot is megemlített, amely ahhoz vezethetett, hogy feszültség alakult ki a sztárok között.

Eb-re hangolva: akár komoly meglepetést is okozhat a magyar válogatott

Ez pedig az, hogy míg az első félidőben a PSG támadója folyamatosan kereste Benzemát, addig Giroud pályára lépését követően egyéni játékot játszott. Most sok múlik Deschampson, hogy tisztázza a helyzetet a két játékos között, mert hatalmas a tét, és Giroud azzal nem számolhat, hogy Benzema elé kerül, mivel a honfitársa csak kisebb sérülést szenvedett, hamarosan újra edzésbe állhat.