Mbappé a világ összes pénzéért sem fog hosszabbítani a PSG-vel

Fotó: Twitter/ Paris Saint-Germain
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 3. - 11:00

Nincs az az összeg, amivel meg lehetne győzni Mbappét a hosszabbításról, aki kitart az eredeti terve mellett, és Madridba tart.

A PSG egyre feszültebb lehet a következő napokban, mert közeleg az átigazolási szezon vége, és Mbappé még mindig nem hosszabbított. A Real Madrid okosan kivár, a legnagyobb fegyverük nem más, mint a francia támadó akarata.

Márpedig a világsztár továbbra sem hajlandó hosszabbítani, és ezzel a Real Madrid elnöke maximálisan tisztában van. Emiatt sem indítanak offenzívát, mert pontosan tudják, hogy a játékos mindenképpen náluk fog kikötni.

Hasonló taktikát alkalmaznak, mint Hazard esetében, akiért több mint 100 millió eurót fizettek a Chelsea-nek. Más kérdés, hogy egyelőre nagyon nem jött be a belga szerződtetése a sérülései és az ingatag formája miatt.

A spanyol AS azt írja, hogy a Le Parisien szerint Mbappé azt feltételezi, hogy hacsak nem történik valami komoly meglepetés, ez lesz az utolsó szezonja Párizsiban. Kitart a döntése mellett, miszerint nem hosszabbít, és még a világ összes pénzével sem lehet megváltoztatni a véleményét.

Úgy tűnik, ez a hajó valóban elment a PSG számára, és nagyobb kérdés, hogy büszkeségből megtartják erre a szezonra, és jövő nyáron ingyen elengedik, vagy most eladják, és legalább 150 millió eurót kapnak érte.

A PSG vezetői eddig nagyon kevés alkalommal hibáztak, és rendkívül kemény tárgyalófelek, ám most lehetséges, hogy mellényúlnak, ha a büszkeséget választják, vagy nevezhetjük szimplán kockáztatásnak is, bízván abban, hogy jövő nyárig meggyőzik Mbappét.

Ugyanakkor a szabályok szerint Mbappé 6 hónappal a kontraktusa lejárta előtt aláírhat a spanyolokhoz, így a PSG-nek csak januárig maradna idejük. A madridiak dörzsölhetik a tenyerüket, mert jó úton haladnak Mabppé megszerzésében, aki már minden fontos személlyel közölte a döntését a PSG-nél.

A Barca elnöke több ilyet nem akar látni, egyre feszültebb a helyzet

Semmilyen megállapodásra nem hajlik, de kész még egy szezont maradni, tiszteletben tartván a szerződését, így még arra sem kéri a vezetőséget, hogy adják el ezen a nyáron. A hírek szerint azonban Mbappé nagyobb aktivitásra számított a Madridtól, akik türelmesek.

Mbappé is okosan játszik, mivel azzal, hogy ingyen szerződne Madridba a következő nyáron, hatalmas aláírási bónuszt kapna, ami a jelenlegi fizetése kétszerese is lehet. Többek között emiatt sincs miért kapkodnia.