Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Leállhat a MÁV és a Volán, ha bevezetik a kötelező koronavírus elleni oltásokat

BMTI/Rosta Tibor
not image

Kulcsár Péter

2021. november 3. - 16:53

Szakszervezetek szerint ha az állam és az önkormányzatok valóban előírják az oltási kötelezettséget, akkor a vasúti és az autóbuszos közlekedés gyakorlatilag leáll majd Magyarországon.

A munkavállalói érdekképviseletek vezetői az ATV-nek adott nyilatkozataikban kiemelték, nincs akkora tartalék a rendszerben, hogy ilyen drasztikus lépést kibírjon anélkül, hogy alapjaiban összeomlana.

„Ha a MÁV-nál bevezetik a kötelező oltást, akkor leáll a vasúti közlekedés” – figyelmeztetett a Vasutas Szakszervezet elnöke. Meleg János hozzátette, a vonatközlekedésben tevékenyen részt vevők körében az oltottság az országos átlag alatt van.

Dobi István, a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet elnöke szerint óriási a felháborodás a dolgozók körében az oltási kötelezettség lehetséges elrendelése miatt. A szakember úgy gondolja, hogy nincs tartalék a rendszerben, az előírás bevezetésével leállhat a Volán.

A hírportál felkereste a MOL-t is, az energetikai vállalat válaszában közölte, egyelőre a kormányrendelet részleteit várják, illetve az országos és cégen belüli statisztikákat, ezek alapján döntenek majd.

Azokat a dolgozókat, akik nem oltatják be magukat, egy év fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni. Az állami intézmények munkatársai januárig kapnak időt. Önkormányzati cégeknél a polgármester dönt. Az oltási kötelezettség alól orvosi igazolással lehet mentesülni.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.