Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,59 Ft
Euró
390,48 Ft
Font
463,07 Ft
Bitcoin
67,091 $

Márki-Zay Péter szerint Gyurcsány Ferenc nem akarja leváltani Orbán Viktort

Ezzel együtt azon a véleményen van, hogy Gyurcsány Ferenc már óriás teher a baloldal számára, mégsem távozik a politikából.

...svg content...Fotó: Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) EP-listavezetője (k) családjával leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon Hódmezővásárhelyen, a Szent István téri általános iskolában kialakított 22. szavazókörben 2024. június 9-én. Mellette felesége, Márki-Zayné Vincze Felícia Lilla (j3). MTI/Lehoczky Péter
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Márki-Zay egyértelműen fogalmazott a Telexnek adott interjújában, és azt mondta, az egyetlen logikus következtetés az lenne Gyurcsány részéről, hogy egy óriási teher az ellenzék számára, amivel Medgyessy Péter is egyet tud érteni. A korábbi miniszterelnök-jelölt elmondta, Budapesten ugyanaz a pártszövetség két listán is megmérettetett a választásokon, az egyiken DK-MPSZ-Párbeszéd Európa Parlamenti listáját Dobrev vezette, és 12%-ot kapott.

A másik oldalon ugyanezt a listát Karácsony Gergely vezette, és 16%-ot kapott. Hozzátette, 33%-kal szerepelt jobban az a lista, amit nem Dobrev vezetett. Megemlítette, amikor Gyurcsány megjelent Karácsony eredményváróján, az emberek fújoltak és poharakat dobáltak. „Le kell vonni a tanulságot.” Dobrev nemrég erősen célzott arra, hogy hamarosan fontos bejelentéseket tehetnek a választási kudarcot követően. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Szerinte a választásokon azok jártak rosszabbul, akik szorosabb kapcsolatot alakítottak ki a DK-val. „Kimondottan a halál csókja volt, ha valaki a DK-val szövetkezett.” Szerinte Gyurcsány már csak amiatt sem vonja le a következtetéseket, mert nagyon jól megél ebből, és egyébként is milliárdjai vannak.

„Pontosan tudja, hogy nem tudja leváltani Orbánt, és szerinte nem is akarja.” Magyar Péter „kék Fidesznek” nevezi a DK-t, ami kapcsán Márki-Zay azt mondta, van ebben valami, de azt nem gondolja, hogy a kormánypárt követlen módon irányítaná Gyurcsány pártját. Ugyanakkor megjegyezte, szerinte a két párt a háttérben együttműködik egymással, vannak bizonyos egyeztetések, amit Dobrev és Gyurcsány kategorikusan tagad.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Példának hozta fel a 2021-es idényt, melynek kapcsán azt mondta, a Fidesz összeállított róla egy lejárató anyagot, és azt átadta a DK-nak. Megjegezte, Gyurcsány nyújtotta át neki ezeket a papírokat, és a volt miniszterelnök-jelölt állítása szerint azokat a Fidesztől kapták. A súlyos állítások részeként beszélt arról is, hogy tudja, a Fidesz Dobrevet akarta helyette az előválasztásokon, melynek érdekében cikkeket is közöltek a sajtóban.

A DK és a Fidesz állítólagos kapcsolata

Elismeri, ugyan Gyurcsánnyal soha nem volt jó a kapcsolata, muszáj volt együttműködnie vele, de megkérte, mivel nagyon mérgező a jelenléte, semmilyen módon ne legyen jelen a kampányában. „Nemcsak megfogadta, be is tartotta, amiért nagyra becsülöm, és megköszöntem neki több alkalommal. Nyilván nem esett jól neki, de pontosan tudta, hogy nekem igazam van, és azóta többször is visszaigazolódik.”

Állítása szerint Gyurcsány tudta, hogy bukás lesz a választás a részükről, és csak számított neki, hogy Márki-Zay egyedül vigye el a felelősséget. „Alig várta a választás éjszakáját, hogy ezt egyértelművé is tegye.” Márki-Zay hozzátette, Gyurcsány ezt már januárban közölte, és nem hitt az ellenzéki összefogásban. Másfél évvel korábban pedig Gyurcsány tisztázta vele, a legnagyobb ellenzéki pártként akarja látni DK-t, de az fel sem merült benne, hogy kormánypárt legyenek.

Szerinte Dobrevvel nem lett volna esély a kormányváltásra, addig vele az elején még igen, „aztán amikor összegyurcsányoztak, onnantól kezdve nem.” Emiatt is tartja okosnak Magyar Pétert, aki élesen elhatárolódik a DK-tól, és a többi baloldali párttól. „Majd jött a háború, ami a kétharmadot is meghozta.”

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.