Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,36 Ft
Euró
384,30 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
67,989 $

Marco Rossi keretet hirdetett, Dárdai Márton is meghívót kapott

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya keretet hirdetett, így megtudhattuk azt is, hogy lesz újonca a csapatnak.

...svg content...Fotó: Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott sajtótájékoztatóján a másnapi, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzés előtt a telki edzőközpontban 2023. november 18-án. MTI/Peter Lakatos
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, ma délutánra időzítették a kerethirdetést, amit Marco Rossi meg is tett. 25 játékost hívott meg a kapitány az idei első keretbe, melynek már a Hertha BSC védője, Dárdai Márton is tagja, de Vancsa Zalán szintén meghívott kapott a felnőtt keretbe.

„Ezúttal olyan keretünk van, melyben több sérülésből visszatérő játékos is van, akiket már nagyon vártunk vissza. Közülük Schäfer András volt a leghosszabb ideig sérült, másfél éve volt utoljára kerettag, így neki különösen örülünk, hogy túl van ezen a nagyon hosszú, rossz időszakon.” – mondta Rossi az mlsz.hu kérdésére. Soron kívül Cristiano Ronaldo megint történelmet írt a szaúdi ligában

Az egyetlen újonc Dárdai lesz, akiben óriási a potenciál, és lehetséges, hogy a válogatott jövőbeni sztárja lesz. „Az egyetlen újonc a keretben Dárdai Márton, akinek a teljesítményére nagyon kíváncsiak vagyunk az edzéseken, és lehetőség szerint a mérkőzéseken is. Szeretnénk egyesekről átfogóbb képet kapni, amire a felkészülési mérkőzések lehetőséget adnak, bár ismét hangsúlyozom, hogy ezek a mérkőzések ugyanolyan fontosak számunkra, mint a tétmeccsek.”

Vannak, akik most nem kaptak meghívót

Olyan játékosok is vannak, akik korábban kerettagok voltak, most viszont már nem azok, mert kevés lehetőséget kaptak a klubjukban. „Vannak, akik korábban kerettagok voltak, de klubjaikban kevesebb játéklehetőséghez jutnak mostanában, és most nem lesznek velünk, de őket is folyamatosan figyeljük, ahogy minden olyan játékost, aki szóba jöhet a jövőben a válogatottnál.”

Törökország kemény ellenfélnek ígérkezik, és Rossi kiemelte, ez már nem ugyanaz a török csapat, mint korábban volt. „Az ellenfeleink közül Törökország az erősebb. Ez a török válogatott már nem ugyanaz, mint amellyel pár éve játszottunk! Nagyon erősek és rengeteg tehetséges, fiatal játékosuk van, összességében tehát igen nehéz mérkőzésre számítok ellenük.”

Fotó mlszhu

Koszovó ugyan valamivel gyengébb Törökországnál, így is erős ellenfelek, akik képesek meglepetést okozni, semmiképpen nem írhatjuk le őket, ahogyan egy más ellenfelet sem. „Második ellenfelünk, Koszovó ugyan valamivel gyengébb a törököknél, de így is erős ellenfél. Náluk most nevezték ki az új szövetségi kapitányt, így esetükben sok a kérdőjel, nem tudhatjuk, hogy a játékuk mennyiben fog változni. Eddig három belső védővel játszottak és nagyon direkt futball jellemezte őket.”

„Érdekes lesz egy ilyen csapat ellen játszani, hiszen ez a stílus Eb-ellenfelünkre, Skóciára is jellemző. Ebből fakadóan ezek a mérkőzések már nagyon fontos állomásai annak a munkának, melynek célja, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a nyári Európa-bajnokságra.”

Megint besült Észak-Korea kémműholdjának fellövése, felrobbant a rakéta

Nem sokkal azután, hogy Észak-Korea fellőtte a következő kémműholdját, újabb gondok akadtak vele.