Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Egyre húzódik a Manchester United edzőjének esetleges kirúgása

További megy a huzavona Erik ten Hag jövőjével kapcsolatban a Manchester Unitedné.

...svg content...Fotó: Unsplash/Nat Callaghan
Sport

Kiss László

Szerkesztő

A holland edző továbbra sem tudja, hogy neki kell-e megkezdeni a csapat következő szezonra történő felkészítését. A szezon végén a vörös ördögök az INEOS sportvezetőjének, Dave Brailsfordnak az irányításával átfogó értékelésbe kezdtek a csapat helyzetéről.

A folyamat részeként vizsgálják Ten Hag pozícióját is, azonban bizonyos források az arról számoltak be az ESPN-nek, hogy az edző még mindig nem kapott értesítést a végső döntésről. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A vizsgálat kapcsán nem szabtak határidőt, az INEOS pedig nem szeretne elhamarkodott döntést hozni. A holland szakembernek egy éve van hátra a manchesteri szerződéséből, ám a gyenge Premier League szereplés miatt kérdéses, hogy a következő szezonra is a klubnál maradhat-e.

Nagyon gyenge szezont zárt az United

A csapat mindössze a 8. helyen végzett, ami 1990 óta a legrosszabb helyezésük, ugyanakkor némiképp váratlan módon az FA Kupát sikerült megnyerniük, ami valamelyest megmentette a szezonjukat.

Források szerint a United más menedzsereket is számításba vett Ten Hag esetleges utódjaként, köztük Thomas Tuchelt, Mauricio Pochettinót, Thomas Franket, Graham Pottert, Kieran McKennát és Roberto De Zerbit, de érdeklődtek még a jelenlegi angol szövetségi kapitány Gareth Southgate iránt is.

Ten Hag állítólag mindenáron maradna a klubnál, ezért korábban a Bayern München ajánlatát is elutasította, ám mivel a csapat felkészülése július 15-én elkezdődik, lassan szeretné tudni, hogy a Manchester Unitednek milyen tervei vannak vele.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.