Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,577 $

Kiejtette a Manchester United a Barcelonát az Európa-ligából

Fotó: EPA/Adam Vaughan
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Manchester United hazai pályán, az Old Traffordon fogadhatta a Barcelonát a visszavágón az Európa-ligában.

Az első mérkőzés összesen négy gólt hozott, és a szurkolók egy pillanatra sem unatkozhattak. Mintha csak egy Bajnokok Ligája mérkőzést láthattunk volna, abszolúte olyan volt a színvonal, beleillett egy döntőbe.

Soron kívül Szombat délelőttig borult lesz az ég, néhol esőre is számíthatunk

Végül összességében a katalánok szomorkodhattak, hiszen csak egy döntetlent tudtak kiharcolni a Camp Nou-ban, miközben két gólt kaptak. A rendkívül fordulatos este után bőven volt okunk dörzsölni a tenyerünket, és összességében a Manchester United volt az esélyesebb az Old Trafford miatt.

Hihetetlenül nagy hangulatban vette kezdetét a visszavágó, és sokat nem kellett várnunk az első ziccerre, ami az United és Fernandes nevéhez fűződött. A portugál klasszis középpályás hatalmas helyzetet hagyott ki, közel Ter Stegenhez.

Óriási United-ziccer, mégis a Barca vezetett

Fernandes viszont nem kezdett jól, és nemcsak a kihagyott ziccer okán. A 16. percben ugyanis a szabálytalansága miatt büntetőt ítélt a játékvezető, lerántás miatt, amit a videós elemzés is megerősített. Mindenki fogta a fejét, mert a portugál egy nagyon felesleges szabálytalanságot követett el a 16-oson belül. Lewandowski állt oda a büntetőhöz, aki ritkán hibázik, most sem tette, és vezetéshez juttatta a Barcát, bár De Gea majdnem kiszedte a labdát, amit kapufára ütött.

Miközben több véleményesebb bírói ítélet is született, a bekapott gól érezhetően megfogta a hazai csapatot, addig a vendégek nyugodtan játszhatták a saját játékukat. Röviddel az első félidő lefújása előtt De Gea komoly hibát követett el, odaadta a labdát a Barcának, amiből kis híján gól született.

Ten Hag rendesen feltüzelhette a Vörös Ördögöket a szünetben, mert azonnal összezavarták a Barcát, Fred pedig köszönte a lehetőséget, majd sípcsonttal a kapuba tette a labdát, így minden kezdődhetett elölről. Röviddel ezután a rendkívül lassú és körülményes Weghorst helyére csereként beállt Antony pedig majdnem fordítani tudott, nagyot kellett mentenie a védelemnek.

Megint fordítottak a Vörös Ördögök

A 64. percben De Gea mutatott be egy bravúrt, Kounde közelről fejelhetett, de a spanyol kapus a helyén volt, kitolta a labdát. Sancho csak nézte ellenfele fejesét, igazán meg sem nehezítette a dolgát.

Benne lógott a levegőben az újabb United-fordítás, ami meg is történt, Antony révén, miközben Sir Alex Ferguson állva tapsolt a lelátón. Fernandes ezúttal nagyon okosan döntött, harciasan tartotta meg a labdát, majd a 16-oson belülre játszotta azt, és jött a brazil-gól. Nemcsak Fernandes, Shaw is jelentősen kivette a részét a gólból, mindketten komoly dicséretet érdemelnek.

Az ötperces hosszabbításban Varane mentett óriásit, De Gea már verve volt, Lewandowski labdája kis híján a kapuban landolt, bár a partjelző lest húzott. Több gól nem esett a mérkőzésen, az United ott van a legjobb 16-ban, míg a Barcelona búcsúzik a sorozattól.