Clouds
21 Budapest
Dollár
376,61 Ft
Euró
401,38 Ft
Font
459,06 Ft
Bitcoin
28,341 $

Videón, ahogyan a Manchester City kiejti a Fa Cup-ból az Arsenalt

Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ez nem az Arsenal estélye volt, és valakinek búcsúznia kellett a két nagy közül, messze a döntők előtt az FA Cup-ában.

Nagy valószínűséggel az Arsenal és a Manchester City között dől el a Premier League idei bajnoki címe. Volt egy pont, amikor úgy tűnt, hogy a Manchester United odaérhet az első helyre, de a Vörös Ördögök döntetlent játszottak a Palace ellen, majd három súlyos védekezési hiba miatt kikaptak az Arsenal otthonában.

Soron kívül Megkötözve, egy bevásárlókocsiban találták meg egy eltűnt nő holttestét

Ez pedig elegendő volt ahhoz, hogy a hátrányuk ismét tetemessé váljon ezen a szinten, miközben az Arsenal szinte képtelen hibázni. A londoniak abból a szempontból szerencsések, hogy a kulcsjátékosok szinte soha nem sérültek, miközben a fiatal csapat rendkívül egységesen játszik.

Arteta kiváló munkát végzett, noha korábban a menesztéséről beszéltek. A vezetőség azonban bízott az egykori játékosában, aminek meglett az eredménye, és ezzel egy nagyon régóta tartó rossz sorozat szakadhat meg.

Ake találata mindent eldöntött

Az Arsenalt az is segítheti, hogy már nem kell az FA Cup-ra koncentrálnia, mivel a Manchester City kiejtette őket péntek este. A két rivális szerencsétlenségére egymást sorsolták össze, még messze a döntők előtt.

Ennek a többi csapat csak örülni tudott, hiszen elkerülhették a Premier League két legerősebb csapatát. A vártnak megfelelően nagy volt az iram, mindkét csapat erős kezdővel állt ki, de csak egy gól esett a 90 perc alatt.

A szintén remek formában lévő Ake volt az, aki a 64. percben beköszönt. Akkor még nem sokan sejthették, hogy mindez döntő találatnak bizonyult, így a City mehetett tovább a következő körbe, addig az Arsenal búcsúzott a neves kupasorozattól.