Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Magyarország történetének legdurvább hóvihara érkezhet hétvégén?

Több helyen is arról tudósítottak, hogy hétvégére radikális fordulat következik be időjárásunkban, csütörtöktől kezdődően pedig valóságos téli ítéletidőre számíthatunk. Vajon mi az igazság ebből?

Salgótarján, 2021. január 25. Járókelő hóesésben Salgótarjánban 2021. január 25-én. A havazás miatt Budapestre és kilenc megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki erre a napra az Országos Meteorológiai Szolgálat. MTI/Komka Péter
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett bejegyzésből kiderült, hogy csütörtökön markáns lehűlés érkezik, és a Dunántúlon már éjszaka beköszönthet a hideg.

Az ország nagyobb részén éjszaka és reggel sokkal enyhébb idő lesz, mint másnap délután, estére már az egész országban fagypont alá fog hűlni a levegő. Sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél, míg csapadék főként a nap első felében fog lehullani. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Egyelőre kérdéses, milyen formában hullhat le a csapadék, ugyanis a szerdán érkező felhőkből a legtöbb helyen még eső fog esni, ezt viszont később havazás és ónos eső válthatja. A legnagyobb bizonytalanságot az jelenti, hogy nem tudni, a fagyos levegő mikor éri utol ezt a csapadékzónát.

Amennyiben hó formájában gyűlik össze nagyobb mennyiség, kérdéses még a hó minősége, hiszen porhó esetén az erős, viharos szél akár komolyabb hófúvásos helyzetet is eredményezhet

Viharos szél több helyen esélyes, az előrejelzések alapján legfeljebb 60-80 km/h-ás széllökésekre számíthatunk főként a Dunántúli-középhegység magasabb részein és a Balaton környékén.

Mindezekből kifolyólag a helyzet még nem teljesen egyértelmű, az elkövetkező két-három napban körvonalazódhat, pontosan hogyan alakul majd az időjárás – mindenesetre azt ajánljuk, figyeljünk oda csütörtöktől a réteges öltözködésre és a fagyos szelekre.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.