Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

Magyarország a németek új álomországa?

Egyre élhetetlenebbnek érzik a németek a saját hazájukat, ezért sokan választják Magyarországot állandó lakhelyüknek, sőt, a továbbiakban itt tervezik leélni életüket.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egyre több német nem érzi jól magát hazájában az elmúlt években gyökeresen megváltozott politikai helyzet miatt, ezért sokan döntenek úgy, hogy Magyarországot választják állandó lakhelyüknek, s a továbbiakban itt is tervezik leélni az életüket. A hazánkba települő németek már húsz településen szerveztek helyi csoportokat a Balaton térségében, míg a Dunántúl egyes régióiban már igazi német ajkú német mesterekkel és szolgáltatókkal lehet találkozni. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az elmúlt négy évben csaknem 35%-kal nőtt a Magyarországra települő németek száma. A vasarnap.hu a nius.de cikkére hivatkozva azt írja – amit az Index szúrt ki –, hogy „Magyarország a németek új álomországa”.

Ugyanis a megélhetési költségek 46%-kal alacsonyabbak, mint Berlinben, kevesebb adót kell fizetni, és szívélyesen fogadják őket. Évente mintegy 20 ezer német vándorol a Balaton és a Kárpátok országába, és a tendencia növekvőben van. Egy berlini nő, aki ma már Budapesten él, a portálnak eljuttatott levelében saját tapasztalatairól mesél. Mint fogalmaz, aki csak teheti, menekül „minden idők legjobb Németországából”. „Évek óta először utaztunk itt tömegközlekedéssel; minden félelem nélkül. (…) Először mentünk félelem nélkül uszodába, majd este sétáltunk az utcákon. Micsoda drasztikus különbség! Vezetsz 1400 kilométert, és máris egy másik világban vagy. Egy olyan világban, ahol nőként nem kell félned, ha egyedül utazol” – írta. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

„Egy olyan világban, ahol a gyerekek tisztelik az idősebbeket, és nem veszekednek folyton. Csak akkor veszed észre, hogy mit veszítettél el, amikor itt visszakapod” – tette hozzá, egyúttal arra utalt: attól tart, Németországban soha többé nem lesz érdemes élni, legalábbis nekik, németeknek nem. Ezt követően az elkeseredett nő azzal folytatta levelét, hogy „azok, akiket évek óta az adóinkból etettünk, akiknek védelmet adtunk a háború és az üldöztetés ellen, gyűlölnek és elpusztítanak mindent, amit csak tudnak”. Mindemellett arra utalt, hogy „Európa-szerte száműzöttek teljesen új társadalma alakul ki Magyarországon”, ahol békésen, késelések nélkül élnek együtt, és keresik a saját megélhetésüket.

„Ez a multikulturalizmus a gyakorlatban, és nem az, amit ezek a németországi politikai bolondok próbálnak elhitetni az emberekkel. Csak Budapestre mostanra sok zsidó érkezett egész Európából, Magyarország az utolsó bástyájuk, én így érzem. És ez teljes szívemből boldoggá tesz” – fogalmazott a Berlinből érkezett nő. Ahogy azt már korábban megírtuk, igazán kelendőek a balatoni ingatlanok a külföldi vásárlók körében. A tavalyi utolsó negyedévben minden ötödik lakásvásárló külföldi volt Zalában és Somogyban. De tavaly nyáron is arról számoltunk be, hogy egyre több német nyugdíjas telepedik le a Balatonnál: jól beilleszkednek a helyi közösségekbe, aktívan részt vesznek minden programon, sokan pedig az anyanyelvünket is elkezdték tanulni. Emellett arról, hogy az utóbbi években 35%-kal emelkedett a Magyarországon élő német állampolgárok száma, a magyar-német kapcsolatok kutatója mondott el pár dolgot.

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.