Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Simán nyert a magyar válogatott Debrecenben Izrael ellen

Marco Rossi sokkal elégedettebb lehet, és nemcsak a 3-0-s végeredmény miatt, amit pár perc alatt hoztak össze.

...svg content...Fotó: Sallai Roland ünnepel, miután gólt szerzett az Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án. MTI/Derencsényi István
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az írek elleni vereséget követően sokan teljesen feleslegesen megkongatták a vészharangokat, amiről Marco Rossi is beszélt. A magyar szövetségi kapitány azonban nem esett kétségbe, hiszen egyrészt ez egy felkészülési mérkőzés volt, másrészt a válogatott messze több helyzetet dolgozott ki, csak egyszerűen balszerencsésen alakultak az események.

Várható volt, hogy Izrael ellen más lesz a játék képe, és az sem okozhatott meglepetést, hogy a szövetségi kapitány ismét Gulácsit jelölte a kezdőbe, amivel végérvényesen eldőlhetett a kapuskérdés. Ettől függetlenül Dibusz és Szappanos személyében két másik kiváló kapusunk van, akik bármikor képesek lennének topteljesítményre a válogatottban. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Kevés olyan csapat van a világon, ahol három ilyen magas szintű kapus áll egy edző rendelkezésére, mert valóban mindhárman lehetnének első számúak a kapuban. A kapuskérdés volt az utolsó a fontosabbak közül, és immáron nem maradt más, mint az Európa-bajnokság, ugyanis Izrael volt az utolsó ellenfél a barátságos események közül.

Nem volt esélye Izraelnek

A magyarok hamar bekezdtek, Szoboszlai szenzációsan húzott el a szélen, majd tökéletesen keresztezett Varga elé, aki félollós mozdulatból lőtte ki a felső kapufát. Röviddel ezután Varga ismét főszerepbe került, amikor gólpasszt adott Sallainak, akinek a góljával megszereztük a vezetést.

Pár perccel később, még a 20. perc előtt Varga duplázta meg az előnyt, akit Bolla szolgált ki. A 22. percben már 3-0 volt az állás, amikor Sallai visszaadta a gólpasszt Vargának, és ezzel gyakorlatilag minden eldőlt. Később Rossi is változtatott, sorra jöttek a cserék, hogy mindenki lehetőséget kapjon azok közül, akik valószínűleg játszani fognak a közelgő Európa-bajnokságon.

A második félidőben már nem esett gól, maradt a 3-0-ra, bár a 82. percben Nagy kapufája látványos volt, nem sokon múlt az újabb gól. Előtte is voltak helyzetek, még egy ziccer is Csoboth részéről, és ez már az a válogatott volt, akik elkezdtek feljebb kapcsolni, van ok tartani a csapattól az Eb-n.

A csoportban Németországgal, Svájccal és Skóciával fogunk játszani. Az első mérkőzést Svájc ellen vívhatjuk meg június 15-én szombaton 15 órakor, majd pár nappal később, szerdán jönnek a németek 18 órától, ami akár sorsdöntő is lehet.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.