Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,14 Ft
Euró
395,41 Ft
Font
462,64 Ft
Bitcoin
62,592 $

Idén ismét sláger lesz az ingatlanbefektetés, de érdemes megfontoltan választani

Múlóban az állampapírok hatása, a befektetők ismét lecsaphatnak az ingatlanokra.

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Az már a tavalyi év végén is körvonalazódott, hogy 2024-ben az állampapírok csökkenő hozama miatt újból népszerűbbek lehetnek a befektetési célból vásárol ingatlanok. Habár a piac folyamatosan változik, kellő körültekintéssel már most lehet biztosat választani azoknak, akik az ingatlanban látják a legjobb helyen a pénzüket.

Balla Ákos, a Balla Ingatlan vezérigazgatója a potenciális befektetési célok kapcsán elmondta, hogy a jelenlegi piaci helyzetben is a konzervatív, kis rizikójú ingatlanokban érdemes gondolkodni, melyek kis és közepes értéket képviselnek, és hosszú távon is bérbeadhatók – például a lokáció miatt. Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Mint kiemelte, az ilyen ingatlanok közé tartoznak a panellakások, vagy az 5-15 éves, újszerű lakások – hozzátéve, hogy az újabb építés és az elhelyezkedés nem csupán nagyobb vételárat, de annál magasabb bérleti díjat is jelent – írja közleményében az iroda.

A rövid távra kiadott ingatlanok kapcsán ugyanakkor úgy vélekedett, hogy bár nagyobb bevétel érhető el vele, többek között kiszolgáltatottabb a turizmus alakulásának, valamint a törvényi szabályozásoknak.

Azt is megjegyezte azonban, hogy bár kiugró értéknövekedés csak azokon a területeken várható, ahol nagyobb infrastrukturális fejlesztésre kerül sor, a kiadás és az általános értékemelkedés révén megfelelő lehet a hozam, a bérleti piac pedig akkor is magas szinten volt, amikor az eladások megcsappantak.