Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,175 $

„Mini-Dubaj”: ilyen hatással lehet a fővárosi ingatlanpiacra

A Mol Campus is eltörpülhet a főváros új felhőkarcolói mellett.

Fotó: illusztráció | unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Egyre több részlet lát napvilágot a „mini-Dubajnak” nevezett tervek kapcsán, amely legalább 1900 milliárd forintnyi értékű irodaházat és luxuslakást jelentene mintegy 60-65 hektárnyi területen a mostani Rákosrendező területén. Emellett 25-30 hektárnyi közpark létesítése is tervben van.

A kormány a projekt keretein belül vállalta a Szegedi úti felüljáró megépítését, továbbá a kisföldalatti meghosszabbítását az új városnegyedig. A Balla Ingatlan közleménye szerint egy ilyen megaberuházás komoly hatással lehet a környék ingatlanpiacára, annak ellenére is, hogy legjobb esetben is 2030-32 környékére lehet valóság a tervekből. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

„Az ingatlanközvetítő szakértők szerint az ilyen beruházások esetében az érintett terület ingatlanainak értéknövekedése az infrastruktúra fejlesztésének mértékével szoros összefüggésben áll. Tapasztalataik szerint már önmagában egy kereskedelmi fejlesztés, például egy bevásárlóközpont építése is érezhetően felhúzza a környék ingatlanárait” – írták.

Sebestyén Tamás, a Balla Ingatlan XIV. és XVI kerületi irodájának szakmai vezetője szerint a rákosrendezői fejlesztés most még nincs érzékelhető hatással az ingatlanpiacra, hiszen egyelőre a konkrét terveket sem ismerni, így azt sem tudni, milyen fejlesztésekkel jár majd a beruházás.

A Puskás Ferenc Stadionnál felépülő iroda- és bevásárlókomplexum esetében már más a helyzet, ez ugyanis várhatóan 2026-ra elkészül, és mostanra már a látványtervek is nyilvánosak. Úgy véli, a területre jó hatással lesz a fejlesztés, és „a környék ingatlanáraira is hatást gyakorol majd az elkövetkező hónapokban, években, mégpedig akár 5-10 százalékos ingatlanár-emelkedést is elképzelhetőnek tart.”

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.

Így lehet a legkönnyebben sikert elérni egy állásinterjún

Ezek a csillagjegyek nagy esélyekkel indulnak, hiszen olyan tulajdonságokkal bírnak, amelyekkel azonnal előnybe kerülnek. A jó hír, hogy ezeket más is el tudja sajátítani, csak pár dolgot kell észben tartani.