Bitcoin miatt rabolták ki áldozatukat, börtön lett a jutalmuk

Pixabay
not image

Takács Petra

2021. július 14. - 16:33

Négy és tizenegy év közötti időtartamú szabadságvesztésre ítélték azt a bandát, akik bitcoin miatt raboltak ki egy személyt Magyarországon.

Jelentős értékre, felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás miatt ítélte el a Fővárosi Törvényszék első fokon azokat a férfiakat, akik kriptovaluta-adásvétel ürügyén kirabolták áldozatukat – tájékoztatta a bíróság szerdán az MTI-t.

A sértett 2017 decemberében abban egyezett meg az elsőrendű vádlottal, hogy 8,9 millió forint készpénzért bitcoint vásárol tőle, és találkozót beszéltek meg az “eladó” lakásán.

A vádlottnak viszont az volt a terve, hogy kirabolja a férfit, és a helyszínre hívta két ismerősét, hogy segítsenek neki ebben. Egyikük az utcán várakozott, a másik pedig arcát kapucnival eltakarva a lépcsőházban várta a sértettet, ököllel többször megütötte, majd késsel fenyegetőzve elragadta tőle a pénzzel teli táskát – közölte a törvényszék.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlottakat 4 és 11 év közötti időtartamú szabadságvesztésre ítélte a törvényszék, a rablás mellett testi sértés és kábítószer birtoklása miatt is.

Az ügyészség súlyosításért, a védők enyhítésért, illetve felmentésért fellebbeztek.

Forrás: MTI