Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

A Magyar Ügyvédi Kamara megdöbbent Dobrev Klára Sulyok Tamás elleni vádain

A Magyar Ügyvédi Kamara is megszólalt az ügyben, amit Dobrev Klára, a DK vezetője robbantott ki Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szemben.

...svg content...Fotó: A Magyar Ügyvédi Kamara is megszólalt az ügyben, amit Dobrev Klára, a DK vezetője robbantott ki Sulyok László köztársasági elnökkel szemben.
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

Igen súlyos vádakat fogalmazott meg Sulyok Tamással szemben Dobrev Klára, akit köztörvényes bűnözőnek és földmaffia kiszolgálójának nevezett. Gulyás Gergely miniszter szerint Dobrev hazudik, semmi nem igaz abból, amiket állít, így Sulyoknak nincs miért aggódnia, aki csak nemrég lett köztársasági elnök Novák Katalin helyén.

A Magyar Ügyvédi Kamara megdöbbent a vádakon, és a közleményben azt írja, mélységes aggodalomra ad okot, hogy a politikai csatározások hevében olyan vádakat fogalmaznak meg politikai szereplők, amelyek súlyosan sértik nemcsak a köztársasági elnöki intézménybe, de az ügyvédségbe vetett közbizalmat is. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Az MTI-hez eljuttatott közleményben hangsúlyozták, a politikai térben elhangzott súlyos szavakkal szemben a Magyar Ügyvédi Kamara „meg nem cáfolt meggyőződése” az, hogy Sulyok Tamás az ügyvédi hivatását nagy közmegbecsüléssel végezte; emellett tudományos és alkotmánybírói tevékenysége során mindenkor kiállt az ügyvédi és kamarai függetlenség mellett, amelyet a jogállamiság és közbizalom alappillérének tartott, és amelyért a Magyar Ügyvédi Kamara ezúton is külön köszönetét fejezi ki.

Szerintük a közbizalmat érte most támadás a durva kijelentésekkel, és azt mondják, a kamara a rá vonatkozó törvény alapján minden esetben eljár az ügyvédi tevékenységre vonatkozó jogszabályt vagy az ügyvédekre irányadó etikai szabályokat sértő kollégákkal szemben. Megemlítik, ugyanilyen határozottsággal fel fog lépni az ügyvédeket ügyvédi tevékenységük miatt, vagy, mint a jelen esetben, közéleti tevékenységük során – méltatlanul – érő támadások ellen, mert alapvető feladatának tekinti az ügyvédségbe vetett közbizalom megóvását.

Liner/MTI

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.