Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,43 Ft
Euró
390,10 Ft
Font
463,78 Ft
Bitcoin
65,903 $

Magyar Péter máris megszólalt a nagy bejelentést követően

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a KDNP távozik a Néppártból, mert semmi szín alatt nem akarnak közösködni a Tisza Párttal.

...svg content...FotóA: Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, európai parlamenti listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budai alsó rakparton 2024. június 10-én. MTI/Hegedüs Róbert
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a Néppárt vezetője áldását adta a Tisza Párt csatlakozásához, ami kizáró ok a KDNP számára. Nyilvánvalóvá tették, hogy ebben az esetben kilépnek, és ez meg is fog történni.

Magyar Péter vágya ezzel teljesült, a Tisza Párt a Néppárttal fog együtt dolgozni az Európai Parlamentben, és mivel megszavazták, hogy vegye fel a mandátumát, Brüsszelben is munkát vállal, de csak addig, amíg az nem hátráltatja az itthoni feladatait.

Az Európai Néppárti Képviselőcsoport ma hivatalosan is úgy döntött, hogy 14 új európai parlamenti képviselőt fogad a soraiban. Ezekkel az új tagokkal a néppárti képviselőcsoport megerősíti pozícióját, amely messze a legerősebb képviselőcsoport az Európai Parlamentben – olvasható a hivatalos közleményben.

Magyar Péter is megszólalt

Tisza (Magyarország): Magyar Péter, Dávid Dóra, Tarr Zoltán, Kulja András Tivadar, Lakos Eszter, Gerzsenyi Gabriella, Kollár Kinga – jegyezték meg a kommünikében, majd hozzátették, a mai döntéssel ezek a képviselők csatlakoztak a néppárti képviselőcsoporthoz, de pártjaik nem csatlakoztak a néppárti frakcióhoz. A frakciótagsággal és a párttagsággal kapcsolatos döntések függetlenek egymástól. A STAN (Csehország) és a Familienpartei (Németország) EP-képviselői már korábban is tagjai voltak az EPP képviselőcsoportjának.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

„A néppárti frakció 97 %-os támogatással felvette a TISZA Párt képviselőit Európa legerősebb politikai csoportjába. Ahogy a felszólalásomban elmondtam, ez egy különleges pillanat hazánk és a Néppárt számára is.” – reagált Magyar Péter a Facebook oldalán, aki több szempontból is örül a tagfelvételnek.

„Külön örülök annak, hogy a döntésre az Európai Parlamentnek abban az épületében került sor, amelyet Antall József magyar miniszterelnökről neveztek el. “A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez…”

Joe Biden visszatér, és tisztázza a helyzetet

Joe Biden amerikai elnök covid-tesztje negatív lett, így hamarosan kiáll a nyilvánosság elé a visszalépése miatt.