Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Magyar Péter beül az Európai Parlamentbe

Már amennyiben betartja korábbi ígéretét, és elfogadja követői döntését.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a Tisza párt kampányzáró demonstrációján a Hősök terén 2024. június 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője vasárnap este jelentette be, hogy konzultációt indít arról, felvegye-e európai parlamenti mandátumát. A szavazást a párt honlapján bonyolították le hétfőn, az eredmények szerint pedig a résztvevők 75,6 százaléka támogatta Magyar Péter Brüsszelbe való kiutazását.

A listavezető korábban nyolc érvet is felsorolt a képviselőség mellett, többek között, hogy nagyobb eséllyel tudnak elérni dolgokat, ha a párt arca van jelen Brüsszelben, illetve szintén előnyként említette, hogy EP-képviselőként felszólalhat a parlamentben, és közvetlenül is felteheti kérdéseit a kormánynak. Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Magyar szerint a 2026-os választási kampányt sem hátráltatná a brüsszeli munkája, az ugyanis körülbelül 8 napi kint tartózkodással megoldható, vagyis bőven lesz elegendő ideje arra, hogy a párt ügyeivel és a kampány felépítésével foglalkozzon.

A Tisza Párt váratlanul jól szerepelt a választásokon, az EP-listán 7, míg a fővárosi listán 10 mandátumot szereztek. Magyar Péter mindkét lista élén állt, ám korábban kijelentette, hogy egyik pozíciót sem kívánja betölteni.

Tarr Zoltán, a párt egyik prominens képviselője az eredményvárón még úgy nyilatkozott, valószínűleg ő lesz a Tisza delegációvezetője az EP-ben, „de erről csak jövő héten döntenek hivatalosan”.

Magyar Péter korábban egyértelműen kijelentette, hogy elfogadja követői döntését, amely a jelek szerint saját akaratával is megegyezik. A szavazáson részt vevők 75%-a döntött úgy, hogy a Tisza Párt alelnöke vegye fel EP-mandátumát, noha a szavazást meghirdető FB-bejegyzés alatt még mintha a maradását kérlelők lettek volna többségben.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!