Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Magyar Péter szerint 2026-ban csak a Tisza Pártnak lesz esélye a Fidesz ellen

Magyar Péter azon a véleményen van, hogy még a DK-nak sem lesz esélye a Fidesz ellen 2026-ban, ahogyan az elmúlt 14 évben sem volt.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt EP-listavezetője leadja szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a XII. kerületi Hegyvidéki Mesevár Óvodában kialakított 43. számú szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Dobrev Klára a bezuhant támogatottsági adatok ellenére abban hisz, hogy a DK a legerősebb és legjobb baloldali párt, amit Magyar Péter csak „kék Fidesznek” hív, és arról is beszélt, miért gondolja úgy, hogy Gyurcsány Ferenc a Fidesz embere. A vasárnapi sajtóeseményén kijelentette, 2026-ban csak a Tisza Pártnak lesz esélye arra, hogy leváltsa a kormányt, másnak nem.

Orbán Viktor miniszterelnök, aki szintén leadta a szavazatát, röviden kitért arra is, hogy nem követte Magyar kampányát, de azt tudja, hogy soha nem fizetett tagdíjat a Fidesznél. A Tisza Párt vezetője szombaton tartott egy nagyon eseményt a Hősök Terén, most pedig abban bízik, hogy nagy győzelmet aratnak a választásokon, bár tudja jól, a Fidesz még mindig erős. Soron kívül Hivatalos: Ukrajnának vissza kell adni a kárpátaljai magyaroktól elvett jogokat

Magyar Péter azt mondta, olyan eredményre számít, ami „talán a Holdról nem fog látszani, de a Karmelita kolostorban bizonyosan”, az emberek erős jelzést küldenek a hatalomnak. „Le fogjuk zárni az elmúlt 20 évet” – jelentette ki, és úgy fogalmazott: ez nem egy rövidtávfutás, inkább egy maratonba oltott gátfutás lesz.

Közölte: a vasárnapi választás tétje, hogy az emberek azt a húszéves múltat választják-e, amit Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc tönkretett, és amelyben Magyarország mára az Európai Unió második legszegényebb és legkorruptabb országa lett úgy, hogy 40 ezer milliárd forint érkezett az országba húsz év alatt, és több mint 40 ezer milliárd forinttal nőtt az államadóság.

„Lerohasztották” az egészségügyet, az oktatást, majdnem egymillió honfitásunk él Nyugat-Európában, több tízezer magyar gyerek születik Nyugaton, másfél millió embernek nincs napi szintű orvosi ellátása, 896 betöltetlen háziorvosi praxis van Magyarországon és 40 ezer ápoló hiányzik az egészségügyből – sorolta. Magyar Péter azt javasolja az embereknek, hogy zárják le a múltat, és „kezdjünk egy teljesen más jövőt”.

Liner/MTi

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.