Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Magyar Péter szerint Kövér László akarja visszavezetni a sorkatonaságot

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője azt mondja, semmilyen módon nem támogatják a háborút, nem háborúpártiak, és még csak a sorkatonaságot sem akarják visszavezetni.

...svg content...Fotó: Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP választási fórumán a Zirci Apátság Gobelin termében 2024. május 29-én. MTI/Vasvári Tamás
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Az élő köztévés vitát Deutsch Tamás kezdte a legerősebben, aki külön kiemelte a DK-t és a Tisza Pártot. Dobrev Klára és Magyar Péter szintén nagyon súlyos kritikákat kapott, akik nem sokkal azelőtt kezet fogtak a folyosóján, melyről videós anyag is készült.

A sorkatonaság visszafizetése szintén téma volt, mivel a hírek szerint a baloldal ezt szeretné. Dobrev tagadta, hogy ez lenne a tervük, amire Magyar úgy reagált, hogy Kövér László, az Országgyűlés első embere akarja visszavezetni a kötelező katonai szolgálatot, a hadkötelezettséget. Úgy fogalmazott, „el a kezekkel a gyerekeinktől”. Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

Magyar nem tartja magukat háborúpártinak, és azt mondja, nincsenek óvóhelyek Magyarországon, de még a veszélyhelyzeti terveket sem ismerhetik. Többször kiemelte, nem támogatják a háborút, ugyanúgy véget akarnak vetni annak a szomszédos Ukrajnában.