Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,77 Ft
Euró
391,03 Ft
Font
465,29 Ft
Bitcoin
63,800 $

Ennyit fog keresni minimum Magyar Péter az Európai Parlamentben havonta

Tetemes összeget kapnak azok, akik munkát vállalhatnak az Európai Parlamentben, melynek kapcsán Toroczkai László megint odaszólt Magyar Péternek.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) EP-listavezetője nyilatkozik a sajtó képviselőinek a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján Budapesten, a Roude Leiw állóhajón 2024. június 9-én. MTI/Hegedüs Róbert
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Magyar Péter és Toroczkai László soha nem lesznek szövetségesek, ez elég hamar kiderült. A Tisza Párt vezetője szerint a Mi Hazánk egyértelműen a Fidesz kezére játszik, addig ezt Toroczkai László rendre tagadja, és abszurd állításként beszél róla. Magyar eddig is kizárta, hogy közösen dolgozzon a Mi Hazánkkal, és ez a jövőben sem lesz másképp.

Nemrég a Néppárt vezetője bejelentette, támogatja a Tisza Párt tagfelvételét, majd nem sokkal később jött a kommüniké, miszerint Magyar Páter pártja már a Néppárt tagja, tehát a KDNP azonnali hatállyal kilép, nem akarnak közösködni a Tisza Párttal. Soron kívül Fokozott rendőri jelenlét várható Budapest bulinegyedében

Toroczkai László is hallatott magáról, és miközben lemondott a mandátumáról az EP-választást követően dr. Borvendég Zsuzsa javára, kitért arra is, hogy Magyar Péter mekkora jövedelemre számíthat, és szerinte nem tartotta be a szavát.

Magyar Péter fizetése

„Aláírtam a lemondó nyilatkozatot, amellyel átadtam az európai parlamenti mandátumomat dr. Borvendég Zsuzsannának.” – írta a posztjában az X-en, majd azzal a lendülettel oda is szólt Magyar Péternek, aki korábban ígéretet tett arra, hogy nem veszi fel a mandátumát, most mégis megtette.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

„Van, aki nem tudott lemondani a havi kb. 7 millió forintos jövedelemről (és még rengeteg egyéb juttatásról), és egy irányított szavazással – ígérete ellenére – megtartotta magának az EP-mandátumot. Sikerült neki 8 érvet felsorakoztatni az EP-mandátum megtartása mellett, és egyetlen ellenérvet sem említeni.”

Toroczkai ugyan nem írta le Magyar nevét, több mint egyértelmű, hogy kire gondol. Ugyanakkor az is lehetséges, hogy ezt a havi sok millió forintot Magyar Péter a pártjának utalja át, ami egyelőre az építkezés fázisában tart. „Mi ehhez képest a jogosan sokat kritizált nemzeti konzultáció vagy Karácsony budapesti lakógyűlése? Ezeknél legalább a látszatra adtak. Nem baj, vagyunk azért még egy páran, akiknek számít az adott szó, az elvek, az eszme, a közösség, akiket képviselünk.”

Bóka János: Ezentúl minden bizottsági döntés politikai alapon születik?

Feszültség tapasztalható a magyar EU-elnökség és az Európai Bizottság között az együttműködés kérdésében.