Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,263 $

Magyar Péter pert helyezett kilátásba a kiszivárgott mentőszolgálati jegyzőkönyv miatt

A NAIH is vizsgálhatja, hogyan szivárgott ki a mentőszolgálat jegyzőkönyve arról az esetről, amikor állítólag Varga Judit mentőt hívott Magyar Péterhez.

...svg content...Fotó: Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint azt korábban megírtuk, Varga Judit egy interjúban korábban egyebek mellett arról beszélt, hogy volt férje, Magyar Péter öngyilkossággal fenyegetőzött. „Volt ott öngyilkossággal fenyegetés, eljátszotta mintha öngyilkos lenne, kihívatta a mentőket, mert többszöri felszólításra nem volt hajlandó felkelni” – fogalmazott a volt igazságügyi miniszter. Ekkor Varga közölte vele, ha ezt csak megjátssza, akkor most keljen fel, mert ha elindít egy protokollt, azt már nem tudja leállítani. „És nem szólalt meg, és csendben maradt, volt egy szanaxos levél, csak egy darab volt a tízes levélen” – emlékezett vissza.

Varga azt mondta, nem tudta, hogy mennyit vehetett be Magyar, hozzátéve, nem kockázhatott, már csak az emberi kötelessége miatt sem. „Fogtam, felhívtam a mentőket, és ahogy letettem a telefont, felkelt, mint egy Netflix-sorozatban, rám nézett üveges tekintettel: ’mondd le őket, nem vettem be semmit’.

Ezt követően a Diákhitel Központ egykori vezetője elszökött otthonról autóval, s ezt a kiérkező mentősökkel is tudatta volt párja. A Bors birtokába jutott dokumentum szerint viszont nem Varga Judit hívott segítséget, a mentőket pedig azért mondták le, mert a beteg ismeretlen helyre távozott.

Győrfi Pál is megszólalt az ügyben

Kunetz Zsombor egészségügyi elemző szerint különösen védett személyes adatok szivárogtak ki. „Amennyiben egy ilyen cselekmény akár egy politikai kampány közepén, akármikor megtörténik, abban a pillanatban az egész egészségügyi ellátórendszerben való hit sérülhet, hiszen holnap bárkiről kiderülhet, hogy alkoholista, nemi beteg, pszichiátriai kezelés alatt állt valamikor” – nyilatkozta az RTL Híradónak. Elmondása szerint a mentőszolgálat vezetőségének le kell mondania, ha kiderül, hogy tőlük szivárgott ki a dokumentum. Az OMSZ szóvivője, Győrfi Pál pedig azt közölte, hogy vizsgálat keretében ellenőrzik az adatkezelés szabályosságát.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, Péterfalvi Attila szerint súlyos adatvédelmi kérdéseket kell tisztázni az ügyben, valamint hozzátette: mérlegelik, hogy indítanak-e hivatalból eljárást. De a Híradóból az is kiderül, miszerint Magyar Péter feljelentést tesz az ügyben, ezt pedig a mentőszolgálat főigazgatójának is megírta SMS-ben. „Remélem, hogy a belső vizsgálatot tényleg elrendelték, hogy ez pontosan mi, az én feljelentésem pedig érkezni fog ellenük is és a sajtótermékek ellen is” – mondta, egyúttal hangsúlyozta, szerinte a nyilvánosságra hozott dokumentumok nem igaziak.

Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint nem teljesen értelmezhető, amit a Tisza Párt alelnöke csinál, egyúttal attól tart, hogy Magyar Péter önjelöltsége megakadályozhatja az ellenzéki szavazótáborok összefogását a 2026-os választásokon. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője Magyar Péter pártjának budapesti indulásáról azt mondta: „én ezért nagyon mérges vagyok”. Mint fogalmazott, a Tisza Párt sikeres ellenzéki polgármesterekre indul rá, és veszélyezteti, hogy a Fidesztől polgármesteri pozíciókat nyerjenek el.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.