Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,23 Ft
Euró
391,35 Ft
Font
465,70 Ft
Bitcoin
64,563 $

A magyar bankok állítják, nem tettek szert extraprofitra a háborús időkben

A bankok visszautasítják, hogy a háborús időkben extraprofitra tettek volna szert, amiről a Magyar Bankszövetség számolt be.

...svg content...Fotó: A 2024. június 22-i képen puskahasználatot gyakorol egy fegyencből lett katona a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszki területen. Az ukrán hadsereg májustól köztörvényes elítélteket is toboroz a harctéri emberhiány pótlására, az orosz invázió 2022. februári kezdete óta először. A jelentkezők elbeszélgetés és orvosi vizsgálat után, bűntettük természete és súlyossága figyelembevételével helyezhetők feltételesen szabadlábra. A nemi erőszakért, kettős vagy annál több áldozattal járó gyilkosságért, illetve a nemzetbiztonság elleni bűncselekményekért elítéltek nem vehetnek részt a programban. Az alkalmasnak talált rabok tábori alapkiképzésen sajátítják el a fegyverhasználatot és egyéb harci alapismereteket, kiképzésük frontszolgálatot teljesítő egységhez csatlakozva fejeződik be. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Gazdaság

Szabó Kata

Szerkesztő

A háború miatt nagyon súlyos károkat szenved el az európai gazdaság, és Magyarország nem tartozik a kivételek közé, ugyanakkor nem is lehetetlen a helyzet. Jól mutatja mindezt az is, hogy az inflációt szinte teljesen padlóra tudta szorítani a magyar kormány a korábbi számokhoz képest.

Ugyanakkor messze nincs kint a vízből Európa, és valószínűleg addig nem is lesz, amíg Ukrajna és Oroszország harcban áll egymással. Napról napra egyre mélyebbre süllyed emiatt az európai gazdaság, és a rossz döntések csak rontanak a helyzeten. Soron kívül Joe Biden hazugságokkal vádolja Donald Trumpot, és nem lép vissza

A Magyar Bankszövetség is megszólalt, és tagadják a bankok, hogy extraprofitra tettek volna szert ebben az időszakban. Azt mondják, a bankszektor is ugyanúgy kárvallottja a háborús körülményeknek, amik már évek óta tartanak.

A bankszektor is küzd a háború miatt

A háborúnak szinte valamennyi szektor a kárvallottja, köztük a bankszektor is. A gazdasági bizonytalanságok piaci következményei mellett számos kormányzati intézkedés terhét is fegyelmezetten és együttműködően viseli a bankszektor, ezért visszautasítja, hogy a háborús időkben extraprofitra tett volna szert – hangsúlyozta az MTI-hez kedden megküldött nyilatkozatában a Magyar Bankszövetség.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A sorozatos kormányzati terhek és intézkedések kiszámíthatatlansága jelentősen korlátozza a bankszektor hitelezési képességét, nemzetközi versenyképességét és gazdaságélénkítő szerepét.

Emellett a Magyar Közlönyben hétfő éjszaka megjelentetett intézkedések tovább növelik a határon átnyúló szolgáltatásokat nyújtó fintech szolgáltatók versenytorzító szabályozói előnyét. Az eredetileg két évre (2022 és 2023) bevezetett extraprofit adó, bankadó és ATM telepítési előírások ezekre a szolgáltatókra továbbra sem vonatkoznak, míg a szigorodó tranzakciós illeték szabályok a tapasztalatok szerint korlátozottan érvényesíthetők velük szemben – érvelt a szakmai szövetség.

Mindeközben a magyar bankszektor a pénzügyi közvetítőrendszer működtetőjeként a kormány egyik legfontosabb partnere a gazdaságpolitika megvalósításában: a pandémia kezelésétől a családpolitikán át, a kkv-k finanszírozásában, digitalizációban, infrastruktúraépítésben egyaránt igazolta, és nap mint nap igazolja az elkötelezettségét – hangsúlyozta a bankszövetség.

Liner/MTi

Gyurcsány Ferenc: Magyar Péter azt mondja, vagy ő, vagy senki

Gyurcsány Ferenc hosszú idő után ismét szóba hozta Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét, aki csak saját magukat látják ideális választásnak a kormány élére.

Már több mint 1 millió dollárt gyűjtöttek a Trump-merénylet áldozatának családjáért

A hős édesapa családja részére eddig összesen 1 millió dollár gyűlt össze, nem egész 24 óra alatt, ami óriási eredmény.

Kiderült, mesterlövészek voltak Donald Trump merénylője alatt

Egyre szürreálisabb, ami szombaton történt, már azt is tudni, hogy a 20 éves merénylő alatt a merénylet ideje alatt mesterlövészek tartózkodtak, akik a tömeget figyelték.