Clouds
21 Budapest
Dollár
353,69 Ft
Euró
384,70 Ft
Font
434,16 Ft
Bitcoin
27,564 $

Több magyar is volt a földrengés sújtotta területeken, nem esett bántódásuk

Iskenderun, 2023. február 7. Összedõlt lakóház romjai elõtt gyalogolnak emberek a dél-törökországi Hatay tartományban lévõ Iskenderunban 2023. február 7-én. Elõzõ nap hajnalban több erõs földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erõsséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötezret. Törökországban 4758 összedõlt épületbõl közel 8000 túlélõt mentettek ki. MTI/EPA/Erdem Sahin
Közel-Kelet

Bense Róbert

Szerkesztő

Összesen 11 magyarról tudnak, akik átélték a tegnapi borzalmakat, melyben több ezren vesztették életüket.

A Törökországban és Szíriában egyaránt pusztító földrengések következtében legalább ötezer ember vesztette életét, és több tízezren sebesültek meg. A kormány információi szerint a környéken tartózkodó magyarok biztonságban vannak.

Soron kívül Nem lesz egyszerű a közlekedés a Puskás Aréna környékén csütörtök este

Menczer Tamás közösségi bejegyzése szerint magyar áldozatról, valamint sérültről továbbra sincs tudomásuk. 11 magyar állampolgárról derült ki, hogy a környéken tartózkodtak, mindannyian jól vannak.

A WHO szerint húszezer áldozatot is követelhetett a földrengés

Mindeközben Erdogan elnök tíz török tartományban is rendkívüli állapotot rendelt el a következő három hónapra, a veszély pedig még nem múlt el, száznál is több utórengésről számoltak be a hatóságok, melyek 4-es és 5-ös erősségűek voltak.

Az utórengések több száz kilométer hosszan pattannak ki és folyamatos veszélyt jelentenek a mentőcsapatok számára, akik megállás nélkül azon dolgoznak, hogy minél több embert menekítsenek ki a romok alól.

A hétfő hajnali földrengés áldozatainak száma a következő napokban még tovább emelkedhet a WHO becslései szerint akár 20 ezer ember is életét veszthette.