Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Madárinfluenza-vírus nyomaira bukkantak bizonyos amerikai tejtermékekben

Az FDA szerint egyelőre biztonságos a tejellátás.

...svg content...Fotó: Unsplash/Elizabeth Dunne
Észak-Amerika
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) közölte, hogy egyes tejmintákban a vírus töredékeit fedezte fel. Egy friss közleményében az FDA arról számolt be, hogy a tejmintákat polimeráz láncreakcióval (PCR) vizsgálta, s a vírus töredékeit fedezte fel, mely nem azonos a fertőző vírussal, és jelenleg nem jelent fokozott kockázatot az emberi egészségre:

„A rendelkezésre álló információk alapján a pasztőrözés valószínűleg inaktiválja a vírust, azonban az eljárás várhatóan nem szünteti meg a vírusrészecskék jelenlétét.” Soron kívül Ország Karácsonyfája: már kivágták a hatalmas fenyőt, ma útnak indítják (videó)

Az ABC News vezető orvosi tudósítója, Dr. Jennifer Ashton az FDA bejelentése kapcsán az ügynökség egyik vezető tisztviselőjét idézve azt mondta, hogy „az általános amerikai lakosságot érintő általános kockázat alacsony, különösen a tejelő tehenek által okozott kockázat, azonban »nagyon komolyan veszik ezt a dolgot«.”

Az FDA közleményében hangsúlyozta, nem láttak semmi olyat, ami megváltoztatná azon értékelésüket, miszerint a kereskedelmi tejellátás biztonságos”, és „a következő napokban-hetekben” több tanulmány friss eredményeit várják.

Google kereső: ezt nehogy beírja, ellophatják minden adatát

Meglepő módon próbálnak a hackerek hozzáférni a Google keresőt használók személyes adataihoz.

Kutatás bizonyítja, meglepő hatása lehet a rendszeres tojásfogyasztásnak

Bár ebben az állati élelmiszerben sok a koleszterin, a kutatók úgy vélik, egyáltalán nem egészségtelen, sőt: rendszeres fogyasztásának kifejezetten jó hatása lehet egy új tanulmány szerint.

Mit együnk és mit ne, ha elkerülnénk az őszi betegségeket? Ezt mondja a szakértő

Egy dietetikus elárulta, melyek azok az élelmiszerek, amelyeket érdemes előnyben részesíteni vagy elkerülni, ha a cél az, hogy ősszel és télen is csúcsformában legyen az immunrendszerünk.