Dollár
391,65 Ft
Euró
406,34 Ft
Font
470,86 Ft
Bitcoin
16,492 $

Új információk érkeztek az M7-es busztragédiából

Fotó: Rendőri helyszínelés az M7-es autópályán Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Hujber Dávid

2021. augusztus 15. - 10:01

Új információkat közöltek az eddig nyolc halálos áldozatot követelt busztragédiáról, aminek időközben nyolc súlyos sérültje is lett, akiket már korábban kórházba szállítottak.

Az M1 stábja az M7-es busztragédia helyszínről jelentkezett, és újabb információkat erősített meg a baleset kapcsán. Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság szóvivője az M1 kérdésére elmondta, vasárnap kora reggel, 5 óra előtt néhány perccel érkezett a bejelentés a tragédiáról.

A bejelentésből kiderült, hogy a magyar autóbusz, mely Budapest felé tartott, letért az útról és a vízelvezető árokba csapódott. Buszbaleset révén több tűzoltóegységet is riasztottak a helyszínre, míg a székesfehérvári tűzoltók elsődleges feladata az volt, hogy a buszban rekedteket minél gyorsabban és hatékonyabban kimentsék.

Ezt párhuzamosan két irányból hajtották végre -az autóbusz első és hátsó kitört szélvédőjén át mentették a buszban rekedt utasokat. A buszból összesen 14 embert mentettek ki, és annak érdekében, hogy a beszorult utasokhoz hozzá tudjanak férni, több ülést, valamint az autóbusz mennyezetére függesztett monitort el kellett távolítaniuk a tűzoltóknak.

Ahogyan a szóvivő is fogalmazott, ez egy nagyon összetett és összehangolt műszaki mentés volt a társszervekkel, a mentőszolgálattal és a rendőrséggel szorosan együttműködve. A következő lépés az autóbusz tényleges műszaki mentése lesz, már a helyszínen van az a tűzoltódaru, aminek a segítségével ki fogják emelni az összeroncsolódott járművet.

Helyszíni képek az M7-esen történt nyolc halálos áldozatot követelt busztragédiáról

Ha véget ér a helyszínelés, akkor kezdődhetnek meg ezek a munkálatok, de még azelőtt felmérték a körülményeket, hogy később a lehető leggyorsabban visszaadhassák a forgalmat az érintett pályaszakaszon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.